Sofie met haar zoontje Magnus in Malawi ©Jacco van Laar

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk is sinds 2014 ambassadeur van Edukans. “Ik heb zelf zoveel plezier van mijn goede school- en studietijd. Mijn basis als doctorandus helpt me in alle facetten van mijn werk. Als ik geen presentator was geworden, zou ik zeker voor de klas gestaan hebben. Ik ben blij dat ik nu op een andere manier een bijdrage kan leveren aan het onderwijs, samen met Edukans.”

“Ik vind het schrijnend dat er miljoenen kinderen niet naar school kunnen of heel matig les krijgen.”  

Biografie Sofie van den Enk

Sofie van den Enk presenteert onder meer De Rekenkamer, Keuringsdienst van Waarde (KRO) en Op de ambulance met… (TLC). Op 3FM presenteert Sofie op zondag PS Radio. Sofie begon haar televisiecarrière als verslaggever en presentator bij RTV Utrecht. Gedurende 2 seizoenen was zij Jakhals in De Wereld Draait Door. Vanaf 2011 acteert de veelzijdige Sofie en was zij onder meer te zien in Seinpost Den Haag en de jeugdserie VRijland.

Heel Nederland maakte kennis met Sofie van den Enk toen zij in 2014 meedeed aan Wie is de Mol. En won! Sofie is moeder van een zoon en dochter. Met zoon Magnus (destijds 4) reisde ze naar Malawi om de Edukans projecten met eigen ogen te zien.

Samen met Bracha van Doesburgh maakte Sofie voor Edukans Vier! Hét magazine voor nieuwe basisschoolouders.

Sofie in actie