Sofie van den Enk

Edukans-Sofie-van-den-Enk-ambassadeur
Sofie van den Enk

Sofie van den Enk is sinds 2014 ambassadeur van Edukans. “Ik heb zelf zoveel plezier van mijn goede school- en studietijd. Mijn basis als doctorandus helpt me in alle facetten van mijn werk. Als ik geen presentator was geworden, zou ik zeker voor de klas gestaan hebben. Ik ben blij dat ik nu op een andere manier een bijdrage kan leveren aan het onderwijs, samen met Edukans.”

“Ik zet me met liefde in”

Sofie reisde voor ons naar Malawi om samen met zoon Magnus (destijds 4 jaar) de impact van ons werk met eigen ogen te zien. “Ik ben erg onder de indruk van het integere en zorgvuldige werk dat Edukans doet. Daar zet ik me met liefde voor in.”

Van magazines tot dagvoorzitterschap

Sofie is een ontzettend betrokken ambassadeur die zich met veel passie inzet om aandacht te vragen voor beter onderwijs voor kinderen in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia. Tijdens haar ambassadeurschap bezocht ze Nederlandse middelbare scholen om te horen over ons uitwisselingsprogramma Going Global. Ze gaf diverse Edukans bijeenkomsten glans door haar dagvoorzitterschap.

En daarnaast beet ze zich – samen met mede-ambassadeur Bracha van Doesburgh – vast in het produceren van magazine Vier!. Een magazine boordevol tips voor nieuwe basisschoolouders. Aan de opvolger van dit magazine – Groep 3! – werkte ze al met evenveel enthousiasme.

Sofie in actie

Fotogalerij Sofie