Nieuwsoverzicht
Verhaal
Verah (Kenia): “Durf te geloven in jezelf”

Verah (Kenia): “Durf te geloven in jezelf”

De werkloosheid onder Keniaanse jongeren is enorm. Maar dankzij goede beroepsopleidingen lukt het Edukanspartner Ujima 80% van haar studenten aan het werk te krijgen. Normaal gesproken dan, want door de coronacrisis is een baan vinden een grotere uitdaging dan ooit. Ujima laat haar (oud)studenten niet in de steek. Dankzij een speciale training beginnen jongeren hun eigen onderneming. Ook Verah.

“Tijdens mijn opleiding wilde ik receptioniste worden, liefst in een driesterrenhotel. Maar dat lukt niet, door de crisis is er geen werk.” Verah greep de kans om de training te volgen bij Ujima met beide handen aan. Naast  ondernemersvaardigheden krijgen jongeren in de training ook psychosociale support. Belangrijk, om het hoofd te kunnen bieden aan alle spanningen en onzekerheden die de coronapandemie teweeg bracht én brengt.

Trotse ondernemer

Verah: “De training was grotendeels online. Fijn, want daardoor gingen de lessen altijd door. Ik heb ontzettend veel geleerd en mijn bedrijf verbeterd. Mijn kledingboetiek loopt hartstikke goed. Mijn advies aan andere jongeren? Ga niet bij de pakken neerzitten. Zet de vaardigheden die je hebt geleerd om in actie. Durf gewoon te beginnen en geloof in jezelf.”

Lees hier meer over beter beroepsonderwijs in Kenia