Nieuwsoverzicht
Nieuws
Meer lezen en schrijven in Kenia en Zanzibar

Meer lezen en schrijven in Kenia en Zanzibar

Om lezen en schrijven wereldwijd te stimuleren, sloegen My Book Buddy en Edukans – net als vorig jaar – de handen weer ineen. Tijdens de Kinderboekenweek werden Nederlandse basisschoolleerlingen uitgedaagd om zo veel mogelijk (voor) te lezen en zo geld op te halen voor leeftijdsgenootjes in Kenia en Zanzibar.

Elke school kon meedoen door gratis speciale sponsorkaarten te bestellen. Met deze sponsorkaarten gingen de kinderen op pad om zoveel mogelijk (voor) te lezen en zich te laten sponsoren door de buren, opa’s, oma’s en de juf of meester. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om in Kenia en Zanzibar kinderbibliotheken op te zetten en om kinderen te voorzien van duurzame en uitwisbare schriften. Zo dragen we bij aan de lees- én schrijfvaardigheid van kinderen in ontwikkelingslanden.

Heel veel (voor)gelezen

Er zijn meer dan 450 (voor)leessessies gehouden. Met het opgehaalde geldbedrag realiseren we samen met My Book Buddy twee kinderbibliotheken en voorzien wij de scholen van duurzame en uitwisbare schriften. De deelnemende kinderen hebben hiermee laten zien dat ze het belangrijk vinden dat ook hun leeftijdsgenootjes ver weg kunnen lezen en schrijven. Bedankt als je aan deze actie hebt bijgedragen!

Geef meer kinderen een uitwisbaar schrift

Nog lang niet ieder kind heeft een schrift om eindeloos mee te oefenen. Door een gebrek aan lesmateriaal als schriften en pennen zit actief oefenen er niet in. De meeste kinderen in Afrika hebben geen toegang tot kwalitatief goed basisonderwijs. Met als gevolg dat slechts 12% van de kinderen goed kan lezen na de basisschool. Wil je hiermee helpen?

Doneer een schrift