Nieuwsoverzicht
Verhaal
“Door mijn wiskundeleraar gaat het goed op school”

“Door mijn wiskundeleraar gaat het goed op school”

Allan wordt later dokter. Dat weet hij heel zeker. Wíj geloven dat het hem gaat lukken, want aan Allans doorzettingsvermogen ligt het niet. Aan zijn docenten op de Moi Tambach primary school trouwens ook niet. Zij kregen van Edukans training in beter lesgeven. En elke leerling kreeg een Correctbook – een uitwisbaar schrift waarmee je eindeloos leert. En dat doen ze.

“Wiskunde vind ik heel moeilijk, ik kom ik soms echt niet uit. Toch vind ik wiskunde inmiddels het leukste vak op school. Dat komt door mijn wiskundeleraar. Hij heeft alle geduld en kan heel goed uitleggen. Ik denk dat ik hem in de lockdown het meeste heb gemist. Toen vroeg ik mijn vrienden om mij te helpen. Maar dat werkte toch niet zo goed.

Sportieve school

Ik was blij dat we weer naar school mochten. Ik vind dat we heel goed les krijgen. En sport is op onze school heel belangrijk, dat is leuk. We hebben kinderen die supergoed zijn in atletiek, voetbal of volleybal. Als er een wedstrijd is met scholen uit de omgeving wint onze school best vaak. Mijn favoriete sport is voetbal. Ik ben fan van Liverpool. Hun tactiek is heel goed, ik word er blij van om naar hen te kijken. Thuis voetbal ik met mijn neefjes, nichtjes en mijn kleine zusje. Ik doe wel voorzichtig hoor, ik wil niet dat iemand gewond raakt.

Bewondering

Mijn beste vriend Kevin overleed vorig jaar, hij had leukemie. Hij kwam in 2015 bij mij in de klas, dus ik ken hem al heel lang. We waren altijd samen. Ik vind het heel moeilijk dat hij er niet meer is. Ik weet dat zijn dokter alles gedaan heeft om hem te helpen. Ik heb veel bewondering voor alle doctoren. Ook als je ziet hoe hard zij zich inzetten voor mensen met COVID-19. Dat wil ik later ook, dus ik wil heel graag dokter worden. Als ik 25 ben, dan werk ik in een ziekenhuis.”

Lees meer over dit project