Nieuwsoverzicht
Verhaal
“Mijn leerlingen leren meer en zijn gemotiveerder”

“Mijn leerlingen leren meer en zijn gemotiveerder”

Ze is gek op interactie met haar leerlingen en haar favoriete vakken zijn Engels en wiskunde. Everlyn Setea (41) staat al 15 jaar voor de klas in Kenia.  Ze geeft actief les en stelt haar leerlingen centraal.

“We zijn hard bezig met het inhalen van leerachterstanden. De scholen waren 9 maanden gesloten vanwege corona en dat heeft een enorme impact. Het curriculum is daardoor nu heel intensief, zelfs in de vakanties werken we door. Het vraagt veel energie van de leerlingen en voor ons docenten is er weinig tijd om lessen voor te bereiden en alle stof te behandelen.  

Actief lesgeven

De trainingen van Edukans hebben voor mij het verschil gemaakt. Ik kan mijn leerlingen nu veel beter betrekken bij de les. Ook ben ik beter geworden in het voorbereiden van mijn lessen, zélfs met weinig tijd. Ik stel de leerling centraal en geef nu actiever les. Dat doe ik onder andere met hulp van een uitwisbaar schrift. 

Nu onze school gebruik maakt van deze uitwisbare schriften kunnen leerlingen veel meer oefenen. Alles wat je erin opschrijft, kan namelijk weer worden uitgewist. Mijn leerlingen leren daardoor meer en zijn gemotiveerder. Ik gebruik de schriften het meest bij wiskunde en taalvakken.  

Leerlingen van Everlyn

 

Dit oefenmateriaal in combinatie met de trainingen die ik kreeg om mijn lesgeven te verbeteren heeft veel veranderd. Mijn klas is nu beter in staat om leerachterstanden in te halen. Naar verwachting zijn de meeste leerlingen in januari 2023 weer bij. En dat is een hele prestatie!”  

Eindeloos leren

Door innovatief oefenmateriaal en docententraining maken we de ontwikkeling van honderdduizenden kinderen mogelijk. We zorgen allereerst voor innovatief en duurzaam lesmateriaal. Leerlingen krijgen een Correctbook. Een eigen schriftje dat nooit vol raakt. Want door de pen met speciale inkt is alles wat je schrijft uitwisbaar. Eindeloos schrijven, tekenen en wissen, voor ieder vak.

Ook traint Edukans leerkrachten in beter lesgeven. We leren docenten hoe zij kinderen actief betrekken bij het leren. De docenten leren daarnaast hoe ze de Correctbook kunnen gebruiken om lessen leuker én effectiever te maken.

Meer over dit project