Nieuwsoverzicht
Verhaal
“Mijn leerlingen leren meer en zijn gemotiveerder”

“Mijn leerlingen leren meer en zijn gemotiveerder”

Ze is gek op interactie met haar leerlingen en haar favoriete vakken zijn Engels en Wiskunde. Docent Everlyn Setea (41) staat al 15 jaar voor de klas in Kenia. Ze geeft actief les en stelt de leerling centraal.

“We zijn hard bezig met het inhalen van leerachterstanden. De scholen waren 9 maanden gesloten. Het curriculum is intensief, zelfs in vakanties werken we door. Het vraagt veel energie van de leerlingen en voor ons docenten is er weinig tijd om lessen voor te bereiden en alle stof te behandelen.

Actief lesgeven

Het programma van Edukans heeft voor mij het verschil gemaakt. Na het volgen van de trainingen kon ik leerlingen beter betrekken bij de les. Ik ben ook beter geworden in het voorbereiden van mijn lessen. Ik stel de leerling centraal en geef nu actiever les met het Correctbook.

Nu onze school gebruik maakt van deze uitwisbare schriften kunnen leerlingen veel meer oefenen. Doordat alles wat je erin opschrijft, weer kan worden uitgewist. Mijn leerlingen leren meer en zijn gemotiveerder. Ik gebruik de schriften het meest bij wiskunde en taalvakken.

Leerlingen van Everlyn

 

Dit lesmateriaal in combinatie met trainingen in lesgeven heeft veel veranderd. Mijn klas is nu beter in staat om leerachterstanden in te halen. Naar verwachting zijn de meeste leerlingen in januari 2023 weer bij.”