Nieuwsoverzicht
Nieuws
Hoe 120 studenten ruim € 17.000 voor Ghana ophaalden!

Hoe 120 studenten ruim € 17.000 voor Ghana ophaalden!

Neem 120 tweedejaars communicatiestudenten van de Hogeschool Leiden, maak 15 groepen en geef ze de opdracht om een online event voor Edukans te organiseren. De studenten leren zo voor het vak Event Management wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een benefiet-event. Ze bedachten té gekke dingen. Een online muziekbingo met liveband, de Edukans-spelshow, meer gave live-optredens én er vielen mooie prijzen te winnen! Dankzij het enthousiasme en de inzet van de Hogeschool Leiden studenten, vond eind oktober een ontzettend mooi benefietweekend plaats. En het resultaat mag er zijn…

In actie voor Eindeloos leren in Ghana

De totaalopbrengst van € 17.182 komt ten goede aan ons Eindeloos leren project in Ghana. Daarmee kunnen we Ghanese leerlingen van 1.718 uitwisbare schriften én getrainde docenten voorzien. Want ook in Ghana is er een tekort aan oefenmateriaal en goed geschoolde leerkrachten. Hogeschool Leiden kwam daarom in actie om zoveel mogelijk uitwisbare schriften te kunnen doneren aan Ghana. Met dit duurzame, innovatieve ‘schrift’, een Correctbook, kunnen leerlingen voortaan onbeperkt hun zinnen en sommen maken én uitwissen. Zo leren ze van hun fouten! De schriften gaan jarenlang mee en door de speciale trainingen van Edukans versterken leerkrachten hun didactische en pedagogische vaardigheden. Daarnaast leren ze hoe ze met het gebruik van de Correctbook lessen leuker én effectiever kunnen maken.

Hogeschool-Leiden-actie-Ghana-2021-5-scaled
E-Fant Events in actie tijdens hun evenement online evenement ‘Kansrijk Ghana’

Girlpower-groepje van Femke

Femke (hieronder met haar groepje en de cheque op de foto) is een van de deelnemende studentes en haalde met haar groepje meer dan € 2.000 op. De studentes zetten het Evenementenbureau Eventure op en bedachten een spectaculair programma voor hun event genaamd ‘Fiada’. Bestaande uit een loterij met mooie prijzen, een cocktailworkshop door professionele shaker en een social-media winactie. Er kwamen zulke toffe dingen voorbij op social-media, met name op Instagram werd flink gepromoot. Dat kun je aan studenten wel overlaten!

Op de dag van de cheque-uitreiking spreken onze Edukans collega’s met Femke over haar ervaring:

“Wij hebben heel erg ons best gedaan om sponsoren en bezoekers voor ons evenement te regelen. Mede daardoor denk ik dat ons event zo geslaagd is! Ik vond het heel bijzonder om me samen met medestudenten in te zetten voor een goed doel.”

Hogeschool-Leiden-actie-Ghana-2021-2
Femke en haar groepje mogen trots zijn op een prachtig totaalresultaat: € 17.182, goed voor 1.718 Correctbooks voor Ghana!

Hogeschool Leiden, bedankt!

Hogeschool-Leiden-actie-Ghana-2021-6
Edukans-collega’s Melody en Henk nemen de cheque in ontvangst op de Hogeschool Leiden in bijzijn van de studenten.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor het mooie eindresultaat. Hiermee kunnen we investeren in beter onderwijs voor Ghanese leerlingen én het trainen van hun docenten. Edukans-collega’s Henk en Melody waren op woensdag 10 november aanwezig bij de feestelijke afsluitochtend op de Hogeschool. De cheque met 1.718 Correctbooks werd in ontvangst genomen in het bijzijn van alle deelnemende studenten. Wij bedanken alle groepjes voor het enthousiasme en de inzet. Wat ons betreft zijn jullie voor het vak Event Management met vlag en wimpel geslaagd!