Nieuwsoverzicht
Nieuws
400.000 kinderen een uitwisbaar schrift dankzij deelnemers Postcode Loterij

400.000 kinderen een uitwisbaar schrift dankzij deelnemers Postcode Loterij

Samen met de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij laten wij kinderen eindeloos leren! Door innovatief oefenmateriaal en het trainen van docenten, maken we de ontwikkeling van honderdduizenden kinderen mogelijk. Hoe we zorgen dat leren effectiever én leuker wordt? Bekijk het in de video hieronder:

Minder dan 12% van de kinderen in Afrika kan goed lezen aan het einde van de basisschool. Slecht opgeleide docenten en een gebrek aan oefenmateriaal ontneemt kinderen in bijvoorbeeld Ghana en Kenia de kans zich te ontwikkelen.

Innovatieve en duurzame oplossing

Met een innovatieve en duurzame methode zorgt Edukans dat kinderen wél wat leren in de klas. Door een speciaal uitwisbaar schrift, een Correctbook, dat jarenlang meegaat krijgen kinderen de kans om eindeloos te oefenen. Docenten worden getraind om kinderen actief te betrekken bij de les. En met speciale oefeningen in het uitwisbare schrift zorgen we dat leren nog leuker én effectiever wordt.

Dank je wel!

Met dank aan de deelnemers van de Postcode Loterij traint Edukans 6.700 docenten in Afrika om beter les te geven. Bijna 400.000 kinderen krijgen daarnaast van ons een Correctbook
en kunnen eindeloos leren!

Namens Edukans en al deze kinderen heel hartelijk bedankt!

Lees meer over dit bijzondere project