Nieuwsoverzicht
Project update
World Teacher update

World Teacher update

Jaarlijks reizen veel leerkrachten, studenten en schoolleiders met ons programma World Teacher naar 5 verschillende landen om samen met docenten en schoolleiders daar te werken aan beter onderwijs. Dit jaar hebben we door de coronacrisis helaas alle reizen van 2020 moeten annuleren. Gelukkig hadden de World Teachers die zich hadden aangemeld begrip voor deze ingrijpende maatregel. De reizen van 2020 worden – vooralsnog – doorgeschoven naar 2021.

Flexibel

Feit blijft: het is lastig om voorspellingen te doen. Niemand weet hoe de situatie zich zal ontwikkelen. Daarnaast bestaat een World Teacher jaar uit veel meer dan alleen de reis; we starten maanden van tevoren met de voorbereiding met onze lokale partners, er zijn kennismakings- en trainingsmomenten en we regelen allerlei praktische zaken. Toch blijven we graag flexibel. Mocht in het najaar blijken dat er in april 2021 weer gereisd kan worden, dan kunnen we alsnog een (eventueel verkort) voorbereidingstraject opstarten.

Factoren die meespelen

We zijn ook realistisch: er spelen zeer veel factoren mee om uiteindelijk weer met World Teacher op pad te kunnen. Enerzijds zijn we gebonden aan de opening van de landgrenzen. Krijgen we een visum? Is het veilig om te reizen? Gelden er regels waardoor we bijvoorbeeld in quarantaine moeten tijdens of na de reis? En anderzijds: kunnen onze partners ons weer ontvangen? Of hebben de lokale leerkrachten en schoolleiders heel andere prioriteiten dan het ontvangen van een groep Nederlandse onderwijsprofessionals?

Voorop staat dat het voor zowel de World Teachers, reisbegeleiders als de mensen in de landen van bestemming veilig moet zijn om te reizen.

Wat doen we nu?

Momenteel bereiden we ons voor op het moment dat er weer reismogelijkheden ontstaan. Ook onderzoeken we alternatieven voor het World Teacher programma. We onderhouden contact met onze collega’s in de reislanden en natuurlijk met de mensen die in 2021 op reis willen gaan.

Zodra we meer duidelijkheid hebben over het vervolg van World Teacher in 2021, lees je dit op onze website.