Nieuwsoverzicht
Edukans krijgt ruim 1,5 miljoen euro voor duurzaam en innovatief onderwijs namens deelnemers Postcode Loterij

Edukans krijgt ruim 1,5 miljoen euro voor duurzaam en innovatief onderwijs namens deelnemers Postcode Loterij

Gisteravond kregen wij enorm goed nieuws! Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontvingen we een geweldige bijdrage van 1.550.000 euro voor een duurzaam en innovatief project op het gebied van basisonderwijs. Ambassadeurs Nick & Simon verrasten directeur Ron Rijnbende met een cheque tijdens een Postcode Loterij wijkfeest.

Met de bijdrage start Edukans een uniek project om het onderwijs in Ethiopië, Malawi, Kenia, Oeganda en Ghana te verbeteren. 400.000 basisschoolkinderen in Afrika krijgen een Correctbook; een schrift met herbruikbare pagina’s en pennen met uitwisbare inkt.

Wat gaan we precies doen?
De schriften gaan de hele basisschooltijd mee. Heel duurzaam dus! We lossen daarmee ook een gebrek aan schoolmateriaal op veel scholen op. Daarnaast gebruiken we de schriften als middel om beter les te geven. Docenten worden door ons getraind om de Correctbook te gebruiken om kinderen meer te leren. Doordat de pagina’s steeds hergebruikt kunnen worden, hebben de kinderen eindeloos de mogelijkheid om te oefenen, fouten te maken en te leren.

Foto credit: Roy Beusker Fotografie

Ron Rijnbende, directeur van Edukans, was blij verrast met het prachtige bedrag: “Voor ons is dit een droom die uitkomt! Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs en met dit project kunnen we daadwerkelijk een verschil maken voor deze kinderen. Hier zijn we ontzettend blij mee!”

Samenwerken
In dit project werken we samen met start-up Correctbook, die als missie heeft om analfabetisme in Afrika tegen te gaan, en blueTree, die ervaring heeft met productie en distributie in Afrika.

Dank je wel deelnemers Postcode Loterij!
De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Bekijk ook het filmpje met Nick & Simon die John uit Malawi voor het eerst laten kennismaken met de Correctbook in het kader van onze basisschoolactie Schoolmaatjes:

En ook op het Edukans kantoor waren we heel blij met dit mooie nieuws…