Schoolmaatjes
Alle programma's

Schoolmaatjes

Doe mee met Schoolmaatjes! De basisschoolactie van Edukans waarbij jouw school in actie komt voor duurzame schoolmaterialen voor kinderen in Afrika.

Eindeloos leren

Met jouw school haal je geld op voor uitwisbare schriftjes: Correctbooks. Zo kunnen jullie Schoolmaatjes in landen als Kenia en Malawi nog beter leren. Extra leuk: jouw leerlingen maken ieder schrift uniek. Op de kaft van ieder schriftje maken zij een persoonlijke boodschap en tekening voor hun Schoolmaatje.

Actief in de les

Voor kinderen in Kenia en Malawi is er op school vaak onvoldoende of zelfs geen lesmateriaal. Goed leren valt dan niet mee. Met jullie hulp geeft Edukans kinderen daarom een eigen schriftje dat jarenlang meegaat. Door de pen met speciale inkt is alles wat je schrijft uit te wissen. Het bijzondere schriftje zorgt dat kinderen – vaak voor het eerst – actief kunnen meedoen in de les!

Leer meer over het Schoolmaatjes actiedoel

Voor € 10 kan een kind in Afrika eindeloos leren. Voor dit bedrag geef je een kind zijn unieke schriftje met versierde kaft en de speciale pen. Daarnaast zorgt Edukans voor training van de leerkrachten in activerende didactiek.

Meedoen met Schoolmaatjes

Meer informatie over Schoolmaatjes

Met Schoolmaatjes help je kinderen in ontwikkelingslanden nog beter leren. En maak je bovendien van jouw leerlingen echte wereldburgers. Twijfel je nog of Schoolmaatjes iets is voor jou en je leerlingen? We vertellen je graag meer! Via onze webchat of via onderstaande knop kun je meer informatie aanvragen over Schoolmaatjes.
Homepage Edukans meisje op school

Andere manieren om te helpen

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij