Nieuwsoverzicht
89 World Teachers op pad

89 World Teachers op pad

Spannende tijden voor 89 Nederlandse onderwijsprofessionals. Dit weekend reizen zij naar Ghana, Suriname en Oeganda. In deze landen werken de World Teachers samen met lokale collega’s gedurende 2 weken aan beter onderwijs.

Over Edukans

Actief leren & differentiatie in Ghana

De World Teachers die Ghana als bestemming hebben gekozen gaan naar Ho en Hohoe. Tijdens deze reis staan de onderwerpen actief leren en differentiatie centraal.

De schoolleiders in de groep werken samen met Ghanese schoolleiders. Ze geven workshops en bezoeken verschillende scholen in de regio. Zo bouwen de Ghanese schoolleiders aan een netwerk, zodat ze ook na de World Teacher reis kunnen doorgaan met het uitwisselen van kennis en ervaring. Dit jaar is dit een extra belangrijk thema, omdat na de World Teacher reis de 3-jarige samenwerking met deze scholen wordt afgesloten.

Wil je de World Teacher volgen tijdens hun reis naar Ghana? Lees tussen 12 en 27 oktober hun verslagen op inactievooredukans.nl:

World Teacher Ghana – regio Ho

World Teacher Ghana – regio Hohoe

World Teacher Suriname

In dezelfde periode kun je de belevenissen van 39 World Teachers in Suriname volgen. Er reist voor een groep naar het gebied Brokopondo, waar op 3 scholen wordt gewerkt aan onder meer het schoolontwikkelplan. Daarnaast staan er workshops voor lokale collega’s en observaties van lessen op het programma.

Volg de World Teachers in Brokopondo

De tweede groep wisselt in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo kennis en ervaringen uit met lokale leerkrachten en schoolleiders. Hier staat de kennismaking met het World Teacher programma centraal, omdat de scholen in Paramaribo dit jaar voor het eerst World Teachers op bezoek krijgen. Ook zijn er verschillende onderwijsworkshops gepland.

Volg de World Teachers in Paramaribo

World Teacher voor agrarische opleidingen in Oeganda

De World Teacher reis naar Oeganda heeft een bijzondere insteek. Deze richt zich namelijk op 3 agrarische opleidingen daar. 12 World Teachers van de Nederlandse opleidingen Aeres, Norwin, Terra en de HAS organiseren in samenwerking met Edukans trainingen in Oeganda.

Dit is de laatste activiteit binnen het 3-jarige SKY-programma (Skilling Youth for Employment in Agri-business). Het programma heeft als doel 3 agrarische opleidingen in Oeganda op een actievere manier te laten lesgeven. Ook leren ze op een betere manier samenwerken met het bedrijfsleven en de stages voor studenten naar een hoger niveau te tillen. Bij het realiseren van deze doelen staat de samenwerking met docenten van de agrarische opleidingen in Oeganda centraal.

Ook op World Teacher reis?

Lijkt het jou ook leuk om je onderwijskennis in te zetten in een ontwikkelingsland? De inschrijving voor de World Teacher reizen is net geopend! Bekijk gauw uit welke landen je kunt kiezen in 2020 en maak je klaar voor de reis van je leven.

Bekijk de informatie over World Teacher 2020