Nieuwsoverzicht
World Teachers naar Malawi en Ethiopië

World Teachers naar Malawi en Ethiopië

Van 21 april tot 6 mei reizen verschillende groepen World Teachers naar Malawi en Ethiopië. Hieronder lees je wat ze daar gaan doen en hoe je hen kunt volgen.

World Teacher Malawi

Van 21 april tot 6 mei gaan 34 World Teachers naar twee plekken in Malawi om samen met onderwijscollega’s daar te werken aan beter onderwijs. In Lilongwe en Mangochi zullen de onderwerpen lesgeven en leren centraal staan. Daarnaast werken Nederlandse schoolleiders samen met de schoolleiders in Malawi, waarbij zij workshops geven en elkaars scholen bezoeken. Ze bouwen hiermee aan een netwerk waardoor er ook na het bezoek van World Teacher wordt doorgegaan met kennis- en ervaringsuitwisseling. In Mangochi wordt ook de omgeving van de school betrokken; hoe kunnen ouders meer doen voor de school? Al met al een grote uitdaging, aangezien de World Teachers scholen bezoeken met zo’n 2.000 leerlingen per school!

Wil je deze groepen volgen? Dat kan! De begeleiders van de reizen plaatsen dagelijkse verslagen over wat de groep meemaakt in Lilongwe en in Mangochi.

World Teacher Ethiopië

In Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, worden vier scholen bezocht door 15 World Teachers. Gedurende twee weken staat de kennismaking met de leerkrachten en schoolleiders centraal, worden workshops gegeven en komen de schoolteams dagelijks bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Dit is het eerste jaar dat deze scholen worden bezocht door World Teacher. De scholen hebben ongeveer 6.700 leerlingen in totaal. Dit is een groot verschil met Nederlandse scholen. Het zal een hele ervaring worden om daar twee weken te zijn!

Wil je deze groep volgen? Eén van de begeleiders van de reis plaatst dagelijkse verslagen over wat de groep meemaakt.