Nieuwsoverzicht
“We konden echt iets bijdragen aan het onderwijs”

“We konden echt iets bijdragen aan het onderwijs”

Jacqueline van Houten reisde afgelopen jaar als World Teacher naar Ghana om daar samen met lokale collega’s de kwaliteit van onderwijs te verbeteren. “Heel mooi dat de nieuwe generatie docenten goed wordt opgeleid. Dat geeft hoop!”

Jacqueline van Houten in Ghana

Bijdrage

“Een paar weken voor vertrek had ik via Facebook al contact met de docenten in Ghana. Toen we er waren, merkte ik dat we echt iets bijdroegen aan het onderwijs”, vertelt Jacqueline. “We konden de docenten op de basisscholen echt helpen en leren werken met de materialen die voorhanden waren. Samen met studenten heb ik ook de lokale PABO bezocht en ik was blij verrast over het niveau van de colleges. Heel mooi dat de nieuwe generatie docenten goed wordt opgeleid. Dat geeft hoop!”

World Teacher 2018

World Teacher is een uitwisselingsprogramma van Edukans, waarbij onderwijsprofessionals hun ervaring inzetten om het onderwijs in ontwikkelingslanden te verbeteren en op hun beurt te leren van onderwijzers daar. Jacqueline: “Het was een prachtige ervaring en ik onthoud vooral de mooie voorbeelden die ik heb gezien van de leraren die met zoveel enthousiasme lesgeven.”

Wil jij net als Jacqueline de reis van je leven maken? Meld je aan voor World Teacher naar Malawi, Oeganda, Ghana, Kenia, Ethiopië, Suriname of India 2018!