Nieuwsoverzicht
Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk lanceren gratis magazine voor nieuwe basisschoolouders

Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk lanceren gratis magazine voor nieuwe basisschoolouders

De scholen zijn (bijna) weer begonnen! Heel veel kinderen beginnen de komende weken aan hun schoolcarrière. Voor het eerst naar school gaan is een grote verandering, voor zowel ouder als kind. Om nieuwe basisschoolouders te helpen in deze spannende tijd ontwikkelden Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk magazine Vier!. Een eenmalige uitgave waarin zij met de billen bloot gaan door blunders, onzekerheden en tips te delen met collega-jonge-ouders.

Bracha en Sofie: “Als je kind vier wordt, sta je aan de vooravond van de grootste verandering van je leven sinds de kraamtijd. Wij wilden iets maken waar ouders zich in herkennen, waar ze om kunnen lachen en waar ze iets van opsteken. Kortom: een magazine waar ouders écht iets aan hebben.”

Herkenbare onderwerpen

In Vier! beantwoorden Bracha en Sofie met hulp van experts vragen als ‘Waarom vertelt mijn kind niks als hij uit school komt?’ en ‘Hoe voorkom ik dat het afscheid iedere dag zo’n drama is?’. Bekende ouders delen hun gênante momenten en kinderen vertellen over hun schooldag in het magazine. Ook behandelen pedagogen, kleuterjuffen en psychologen onderwerpen als ‘Hoe gaat het als mijn kind nog niet zindelijk is op de eerste schooldag?’ en ‘Wat kan ik doen als mijn kind geen klik heeft met de docent?’.

In samenwerking met Edukans

Vier! is gemaakt in samenwerking met Edukans. Bracha en Sofie zijn beide ambassadeur voor de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. “We willen met dit magazine ook heel graag Edukans in de spotlights zetten. Juist als je ziet dat je eigen kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen en te leren, alle kansen uit het leven te halen, voel je hoezeer je dat alle ouders ter wereld gunt. Omdat er nog veel te veel plekken zijn in de wereld waar dit niet lang, niet goed, of helemaal niet lukt, leveren wij een bijdrage aan het belangrijke werk van Edukans.”

Magazine Vier! is gratis aan te vragen via www.edukans.nl/vier.