Ghana-flesje-statiegeld-kinderen-uniform-Jaccovanlaar

Statiegeldactie – Geef voor onderwijs over natuur en klimaat!

Geef kinderen en jongeren in Oost-Afrika de kans op groen onderwijs. Lessen en vaardigheden waarin ze zelf een actieve rol hebben in de vergroening van hun school- en leefomgeving.

Zoals het aanleggen van tuintjes rondom de school. Het planten en onderhouden van fruitbomen. En het kweken en oogsten van groenten en gewassen voor eigen voedselvoorziening. Kinderen en jongeren krijgen hiermee kennis en vaardigheden voor het duurzamer maken van hun school- en leefomgeving. Ze zijn daarmee ook een inspiratie voor anderen in hun gemeenschap.

Met dit onderwijs leren ze zich ook voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering zoals hitte, droogte en overstromingen. Als Edukans vinden we het belangrijk hieraan een belangrijke bijdrage te leveren met goed en gericht onderwijs.

In Nederland willen we met de statiegeldactie het rondzwerven van afval in de natuur en het milieu mee helpen voorkomen en recycling ervan mogelijk maken. Graag stimuleren we iedereen  lege flesjes en blikjes in te leveren en mee te doen met de actie!

Voorkom zwerfafval. Geef met het statiegeld kinderen en jongeren in Oost-Afrika de kans op groen en actief onderwijs. Voor een duurzame groene omgeving. Een beter bestaan en een betere toekomst! Onderwijs, de kans van je leven.  

Doe mee met de statiegeldactie!

Bekijk hier de projecten van Edukans