Funny met Nick en Simon

Nick & Simon

Zangers Nick & Simon zijn sinds 2010 ambassadeur van Edukans. “Als artiest krijg je veel aandacht. Ik wil een beetje aandacht aanwenden voor iets essentieels als onderwijs in ontwikkelingslanden”, zegt Nick over hun ambassadeurschap. “Met heel weinig geld kun je veel veranderen. Edukans is een integere organisatie. Ze zorgen voor de basis van ieder mens: onderwijs.”

“Onderwijs is de basis van je leven. Ieder kind móet naar school. Daarom zetten wij ons in voor Edukans.”

“Het is ondenkbaar dat er kinderen niet naar school gaan. Elke vervolgstap in je leven is dan enorm moeilijk”, vindt Simon. De positieve uitstraling van de kinderen die met steun van Edukans naar school kunnen, spraken hem en Nick erg aan. “Hopelijk kunnen we veel mensen aansporen om kinderen naar school te helpen. Met opgeleide mensen kan een land zich op den duur echt ontwikkelen. Dankbaar werk”, aldus Simon.

Biografie Nick & Simon

Nick Schilder en Simon Keizer zingen voor het eerst samen op de middelbare school. Het blijkt het begin van heel veel moois. Het zangduo uit Volendam breekt door met de singles Steeds weer en De Soldaat. In 2007 bereiken Nick & Simon  een nummer één hit met Pak maar m’n hand.

Naast het maken vele hitsingles en albums nemen de mannen plaats in de jury van The Voice of Holland en The Voice Kids. Ze verkopen concerten uit in het Gelredome én de Ziggodome. Nick & Simon maken deel uit van de programma’s Lekker Nederlands en Zullen we een spelletje doen?. In het succesvolle tv-programma The Dream maken de zangers muzikale reizen door onder meer de VS en Zuid-Afrika. Ook zijn ze al jaren gastheer tijdens De Vrienden van Amstel Live.

Nick & Simon in actie voor Edukans