Funny met Nick en Simon

Nick & Simon

Zangers Nick & Simon zijn sinds 2010 ambassadeur van Edukans. “Als artiest krijg je veel aandacht. Ik wil een beetje aandacht aanwenden voor iets essentieels als onderwijs in ontwikkelingslanden”, zegt Nick over hun ambassadeurschap. “Met heel weinig geld kun je veel veranderen. Edukans is een integere organisatie. Ze zorgen voor de basis van ieder mens: onderwijs.”

“Onderwijs is de basis van je leven. Ieder kind móet naar school. Daarom zetten wij ons in voor Edukans.”

“Het is ondenkbaar dat er kinderen niet naar school gaan. Elke vervolgstap in je leven is dan enorm moeilijk”, vindt Simon. De positieve uitstraling van de kinderen die met steun van Edukans naar school kunnen, spraken hem en Nick erg aan. “Hopelijk kunnen we veel mensen aansporen om kinderen naar school te helpen. Met opgeleide mensen kan een land zich op den duur echt ontwikkelen. Dankbaar werk”, aldus Simon.

Concerten, reizen en meer

Door de jaren heen hebben Nick & Simon zich op talloze momenten ingezet om het werk van Edukans onder de aandacht te brengen. Dat deden zij onder andere door concerten te geven, aan te schuiven bij tv-programma’s en hun social media kanalen in te zetten. Ze zetten zich in voor veel van onze scholenprogramma’s, waaronder Schoenmaatjes en Going Global. Ze reisden naar Ethiopië, Kenia en Malawi.

Nick & Simon in actie voor Edukans