In de klas in Malawi

Martine van Os

Martine van Os zet zich sinds 2014 in als ambassadeur voor beter onderwijs. “Ik ben ambassadeur van Edukans geworden omdat onderwijs mensen niet alleen wijzer maakt, maar ook leidt tot wederzijds begrip. In deze wereld waar wij elkaar steeds vaker tegenkomen is wederzijds begrip van levensbelang.”

Met passie aandacht vragen voor beter onderwijs

Martine zet zich met hart en ziel in voor onze missie. Zo verraste zij op Schiphol onder andere een groep docenten die terugkeerden van een Edukans reis om te vragen naar hun ervaringen. Daarnaast host ze onze jaarlijks terugkerende donateursmiddagen waar zij haar oprechte interesse in onze donateurs laat zien. Ze is het gezicht van onze nalatenschapcampagne en we schuiven regelmatig aan bij haar dagelijkse tv-programma Tijd voor Max om te vertellen over ons werk.

Een goede leraar maakt het verschil

Martine is er net als Edukans van overtuigd dat een goede docent alle verschil maakt in het leven van een kind. “Een kind dat opgroeit heeft een aantal zaken nodig. Een liefdevol thuis, zekerheid, uitdagingen en een goede school met betrokken leerkrachten. Want op school kun je je ontwikkelen en spiegelen aan andere kinderen. Een goede leraar is daarbij van het grootste belang.”

“Ik had zelf een onderwijzer in de vijfde en de zesde klas van de basisschool die heel belangrijk voor mij is geweest. Hij gaf me het gevoel dat ik mocht zijn wie ik was. Ook als dat een beetje anders was dan de anderen. Hij luisterde en gaf me het gevoel dat ik waardevol was. Hij leerde mij leren op een manier die bij me paste en dat deed hij bij al z’n leerlingen. Ik gun ieder kind zo iemand die je bij de hand neemt.”