Over Edukans

Kans op een betere toekomst

Ben je opgegroeid in Nederland, dan heb je ongetwijfeld op de basisschool gezeten. Hier heb je geleerd hoe waardevol vriendschappen zijn, hoe het is om structuur te hebben, hoe leuk het is om nieuwe dingen te leren en hoe belangrijk het is om te kunnen communiceren met een ander.

Alles wat we nu zijn, is gevormd in de basisjaren van ons leven. Nu we ouder én wijzer zijn, zien we dat meer dan ooit. En we zien de potentie van onze eigen kinderen, die zich elke dag verder ontwikkelen tot de mooie personen die ze worden. Dat geluk en die kans, gun je ieder kind. Waar dan ook ter wereld. Helaas is onderwijs nog lang niet overal vanzelfsprekend.

“The beautiful thing about learning is that no one can take it away from you.” – B.B King

Iedereen een diploma

250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar amper iets. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen ervoor dat het onderwijs van lage kwaliteit is. Veel kinderen maken daarom hun school nooit af. Edukans wil dit veranderen. Wij werken samen met scholen om te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en betrokken ouders. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school! En ieder jaar naar school levert 10% meer inkomen op. Dus investeren in onderwijs is ook nog eens heel duurzaam en effectief.

Bekijk de video hieronder met onze ambassadeur Sofie van den Enk die uitlegt hoe Edukans het onderwijs in Malawi verbetert.

 

Ik wil bijdragen aan goed onderwijs 

 

Ja, ik wil investeren in betere scholing

Edukans is een erkend goed doel. Dit betekent dat u er als donateur op kunt vertrouwen dat uw donaties op verantwoorde wijze wordt besteed.
  • Met € 5 p.m. steun je lessen seksuele voorlichting, om tienerzwangerschap en kindhuwelijken terug te dringen (maandelijks opzegbaar).

Social

Partners & keurmerken

  • ANBI
  • Nationale Postcode Loterij