Ikram radioles in Ghana

“Ik kan niet wachten om naar school te gaan!”

De vijftienjarige Ikram uit Ghana krijgt nog altijd geen onderwijs: “Door het coronavirus is mijn school nog steeds dicht. ’s Ochtends doe ik eerst klusjes in huis als wassen en schoonmaken. De rest van de dag lees ik en luister ik naar de radio-uitzendingen voor leerlingen van Edukans. Ik ben blij dat die er zijn. Door het programma leerde ik hoe ik thuis kan leren. Ik maakte al een eigen dagindeling, zodat ik op vaste tijden studeer. Daar ben ik best trots op.

Boeken pakken en gaan

Mijn ouders hoeven me niet aan te sporen om te gaan leren, dat doe ik allemaal zelf. Ik ben wel bang dat ik thuis minder goed leer dan op school. En dat ik dingen ga vergeten die ik op school heb geleerd. Ik hoop dat mijn school snel opengaat, ik kan niet wachten! Als het zover is, help ik  direct met het schoonmaken van de lokalen. Dan was ik mijn schooluniform en pak m’n boeken voor  een nieuw begin.”

Help kinderen als Ikram terug naar school