Edukans-EFC-conferentie-2021-Wenen-zaal

‘Van crisis naar kans’, Edukans op de EFC conferentie in Wenen

“Wat we de komende 10 jaar doen, en niet wat onze kinderen gaan doen, zal onze toekomst bepalen, de toekomst is nu!” een krachtige en herkenbare uitspraak van Kumi Naidoo, mensenrechten- en klimaatactivist bij Africans Rising for Justice. Hij zei dit tijdens de openingssessie van de jaarlijkse bijeenkomst van de European Foundation Centre (EFC). EFC is een netwerk waar Edukans recent lid van is geworden. Het thema van de conferentie was ‘Van crisis naar kans. Hoe kan filantropie duurzame verandering versnellen?’ Gedurende de hele conferentie was er een gevoel van urgentie merkbaar en een noodzaak tot verandering van het systeem.

Edukans-EFC-conferentie-2021-Wenen-Rianne
Rianne Driessen (Coördinator Internationale Fondsenwerving bij Edukans) onderweg naar Wenen

Namens Edukans waren Rianne Driessen (Coördinator Internationale Fondsenwerving) en Gerry de Bruin (Relatiebeheerder Stichtingen en Fondsen) op dit evenement aanwezig. De in totaal 400 aanwezige deelnemende organisaties bestonden voornamelijk uit fondsen. De thema’s die werden behandeld in verschillende sessies waren klimaat, democratie, filantropie en samenleving. In de sessies voerden de sprekers, afkomstig van de fondsen zelf, discussies over onder andere voedsel en landbouw, kleding en onderdak, digitalisering die onze publieke sfeer schaadt, maatschappelijke organisaties en filantropie en groepen in hun kracht zetten.

‘The biggest investment we can make is to educate people so they can form their own ideas and change their future.’

Het belangrijkste doel van het bijwonen van deze conferentie voor Edukans was het opbouwen van ondersteunende relaties met nieuwe internationale en Nederlandse donoren en het netwerken met mogelijke partnerorganisaties. Dat is geslaagd, Edukans heeft constructieve gesprekken gevoerd met meerdere mogelijke nieuwe partners voor onze programma’s. En we zijn enorm geïnspireerd geraakt door de sterke sprekers zoals Anne-Birgitte Albrectsen van Lego Foundation: “Onderwijs en leren moeten opnieuw worden gevormd, zodat kinderen en jongeren verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leven.” En dat is exact wat we willen bereiken bij Edukans.

Leer meer over onze aanpak