Bracha van Doesburgh

Bracha van Doesburgh is sinds 2014 ambassadeur. Bij Edukans kreeg zij het juiste gevoel. “Omdat Edukans zich puur en alleen richt op onderwijs in ontwikkelingslanden. Dat vond ik bij mij passen. Ik ben zelf moeder van 3. En dat maakt dat je meer nadenkt over dingen als onderwijs.”

My World, My Life Club in Ghana

Bracha reisde voor Edukans naar Ghana en daar zag ze onder andere het effect van onze naschoolse clubs, waar jonge meiden en jongens leren over hun lichaam en hun rechten.

In de media

Bracha was de afgelopen jaren betrokken bij Edukans Schoenmaatjes events. Ze streed mee voor gratis Sky Radio zendtijd tijdens een kerstevent. En ze gaf het startsein voor een noodhulpactie om fondsen te werven voor het door droogte geteisterde Ethiopië. Ook vergezelde ze ons naar het Goed Geld Gala van onze partner de Postcode Loterij om een grote cheque in ontvangst te nemen. Met mede-amabassadeur Sofie van den Enk maakte zij maar liefst twee magazines om aandacht te vragen voor het werk van Edukans. Ook schuift zij regelmatig aan bij tv-programma’s om te praten over ons werk.

Bracha in actie voor Edukans