Nick Schilder

Zanger Nick Schilder is al sinds 2010 verbonden als ambassadeur aan Edukans. “Als artiest krijg je veel aandacht. Ik wil een beetje aandacht aanwenden voor iets essentieels als onderwijs in ontwikkelingslanden”, zegt Nick over zijn ambassadeurschap. “Met heel weinig geld kun je veel veranderen. Edukans is een integere organisatie. Ze zorgen voor de basis van ieder mens: onderwijs.”

“Onderwijs is de basis van je leven. Ieder kind móet naar school. Daarom zet ik me in voor Edukans.”

Als onderdeel van het zangduo Nick & Simon reisde Nick meerdere keren naar onze projecten om met eigen ogen te zien hoe Edukans het onderwijs verbetert. In 2018 bezochten Simon en hij scholen in Malawi. Bekijk de video hieronder om te zien hoe zij deze reis ervaarden.

Concerten, reizen en meer

Door de jaren heen heeft Nick zich op talloze momenten ingezet om het werk van Edukans onder de aandacht te brengen. Dat deed hij onder andere door concerten te geven, aan te schuiven bij tv-programma’s en zijn social media kanalen in te zetten. Hij reisde, samen met Simon, naar Ethiopië, Kenia en Malawi. Ook na de start van zijn solocarrière blijft hij zich onverminderd inzetten voor betere scholing voor kinderen in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia.

Nick in actie voor Edukans