Onderwijs

de kans van je leven

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Maar wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen & jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs, want wat je op school leert is voor altijd!

Zo kun jij helpen

Wat we doen

Wij bouwen aan onderwijs!

We werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren.

Bekijk onze projecten

Steun beter onderwijs

Benieuwd hoe jij kunt helpen?

Geef een kind de kans van z’n leven! Dat kan op veel verschillende manieren: direct een donatie doen, met jouw school meedoen aan Schoolmaatjes, in actie komen met jouw bedrijf of kerk of door met ons op reis te gaan.

Zo kun je helpen

    Met € 15 per maand zorg je dat een meisje op een internaat haar onderwijsachterstand kan inhalen (maandelijks opzegbaar).

325.610 kinderen kansen gegeven

250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Edukans zet zich in voor goed opgeleide docenten, gedegen schoolmanagement en een betrokken gemeenschap. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school! In 2018 bereikten we met ons werk ruim 325.600 kinderen.

Hoe we dit doen?

5.431 docenten getraind

Om onderwijs structureel te verbeteren zijn goede leraren essentieel. Leraren die weten hoe ze hun leerlingen actief mee laten doen in de les, zodat ze écht iets leren. We trainden in 2018 meer dan 6.100 docenten in onder andere Ghana, Malawi, Kenia en Peru.

Meer resultaten in 2018

5.953 jongeren opgeleid

Edukans werkt aan opleidingen waarbij jongeren een vak leren en ondernemerschap wordt gestimuleerd. We houden er altijd rekening mee dat het aanbod van opleidingen aansluit bij de vraag naar banen. Zo leren de jongeren niet alleen een beroep, maar hebben ze ook de grootste kans op werk. In 2018 leidden we bijna 6.000 jongeren op.

Meer over onze projecten
Vorige
Volgende

Ambassadeurs

Nick & Simon

“We hebben gezien wat onderwijs doet: hoe kinderen hun potlood en schrift koesteren, hoe trots een docent vertelt dat de school uithuwelijken voorkomt. Maar bovenal zagen we kinderogen stralen als ze onderwijs krijgen.”

Lees het hele verhaal