sluit
Doneer direct

Onderwijs

de kans van je leven

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Wereldwijd gaan 262 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

Zo kun jij helpen
Afrika

Wat we doen

Wij bouwen aan onderwijs!

We werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren.

Bekijk onze projecten

Steun beter onderwijs

Benieuwd hoe jij kunt helpen?

Geef een kind de kans van z’n leven! Dat kan op heel veel verschillende manieren. Door direct te doneren, mee te doen aan Schoenmaatjes, in actie te komen met je school of bedrijf of met ons op reis te gaan bijvoorbeeld.

Zo kun je helpen

Geef jij een kind de kans van zijn leven?

voer je bedrag in:

242.085 kinderen kansen gegeven

250 miljoen kinderen gaan wel naar school, maar leren daar veel te weinig. Overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Edukans zet zich in voor goed opgeleide docenten, gedegen schoolmanagement en een betrokken gemeenschap. Allemaal succesfactoren om een kind te laten slagen op school! In 2017 bereikten we met ons werk meer dan 242.000 kinderen.

Hoe we dit doen?

4.532 docenten getraind

Om onderwijs structureel te verbeteren zijn goede leraren essentieel. Leraren die weten hoe ze hun leerlingen actief mee laten doen in de les, zodat ze écht iets leren. We trainden in 2017 meer dan 4.500 docenten in onder andere Ghana, Malawi, Kenia en Peru.

Meer resultaten in 2017

6.8732 jongeren opgeleid

Edukans werkt aan opleidingen waarbij jongeren een vak leren en ondernemerschap wordt gestimuleerd. We houden er altijd rekening mee dat het aanbod van opleidingen aansluit bij de vraag naar banen. Zo leren de jongeren niet alleen een beroep, maar hebben ze ook de grootste kans op werk. In 2017 leidden we meer dan 6.800 jongeren op.

Meer over onze projecten
Vorige
Volgende

Ambassadeurs

Nick & Simon

“We hebben gezien wat onderwijs doet: hoe kinderen hun potlood en schrift koesteren, hoe trots een docent vertelt dat de school uithuwelijken voorkomt. Maar bovenal zagen we kinderogen stralen als ze onderwijs krijgen.”

Lees het hele verhaal