Nieuwsoverzicht
Nieuws
Scholen in Kenia weer open na overstromingen

Scholen in Kenia weer open na overstromingen

Sinds maart heeft Kenia te maken gehad met zeer zware regenval. Veel rivieren zijn buiten hun oevers getreden, dammen zijn doorgebroken, er ontstonden overstromingen en hierdoor ook aardverschuivingen. Deze natuurramp heeft al 228 mensen het leven gekost en er zijn nog steeds mensen vermist die mogelijk verdronken zijn. Daarbij zijn zeker 3.000 gezinnen zonder onderdak komen te zitten omdat hun huis verwoest is of onbewoonbaar.

2.000 scholen in Kenia hebben ook in meer of mindere maten last van de overstromingen. Sommigen zijn totaal verwoest andere hebben waterschade aan het gebouw of de schoolmaterialen. Er waren ook scholen die dienstdoen als onderdak voor mensen die hun huis hebben moeten ontvluchten door de deze natuurramp.

Met ondersteuning van de regering van Kenia is de opbouw van de scholen begonnen. Er is keihard gewerkt om leerlingen zo snel mogelijk weer in de schoolbanken te krijgen, zodat de achterstand die ze hebben opgelopen weer kan worden ingehaald. Deze maand zijn de meeste scholen dan ook weer opengegaan! Een geweldig moment voor leraren, schoolleiders en natuurlijk de leerlingen.

Terwijl in Kenia de nasleep van de overstromingen nog steeds zichtbaar is en er gewerkt wordt aan de opbouw, is ons team ook bezig met de psychosociale ondersteuning die leerlingen nodig hebben om ze te helpen omgaan met het trauma en de onzekerheid veroorzaakt door deze ramp.