Nieuwsoverzicht
Nieuws
2024 uitgeroepen tot Jaar van het Onderwijs

2024 uitgeroepen tot Jaar van het Onderwijs

De Afrikaanse Unie heeft 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Onderwijs. Onder het thema ‘Educate an African fit for the 21st Century’, wil de Afrikaanse Unie naar veerkrachtige onderwijssystemen toe voor meer toegang tot inclusief, levenslang, kwalitatief en relevant leren in Afrikaanse landen. Edukans gelooft dat onderwijs essentieel is om kinderen en jongeren vaardigheden bij te brengen om mee te doen in een snel veranderende wereld. 

Werken aan onderwijs, is werken aan de samenleving

School is dé plek voor ontwikkeling. Door aan beter onderwijs te werken, werk je aan verbetering van de hele samenleving. Edukans realiseert verschillende werelddoelen (SDG) in landen als Malawi, Ethiopië, Kenia en Oeganda. Met onze projecten streven wij naar basisonderwijs van goede kwaliteit, banen voor jongeren, onderwijs en noodsituaties en gelijke kansen voor jongens en meisjes.

Projecten

We willen kinderen en jongeren voorbereiden op een duurzame en gelijkwaardige toekomst. Daarom leidt Edukans leerlingen op in vaardigheden waar vraag naar is en geven we aandacht aan sociaal en emotioneel leren. Met onze kleine en grote onderwijsprojecten zorgen we voor structurele verandering binnen het hele onderwijs. Niet alleen trainen we leraren, maar betrekken ook ouders bij het onderwijs van hun kinderen en lobbyen bij onderwijsinspecties en overheden. We geloven dat onderwijs de sleutel is tot ontwikkeling!

Lees meer over het Jaar van het Onderwijs

Bekijk hier onze projecten

Doneer voor goed onderwijs