Nieuwsoverzicht
Project update
Zo voorkomen wij schooluitval in Malawi

Zo voorkomen wij schooluitval in Malawi

Schooluitval is in Malawi een groot probleem. Er zijn te weinig bekwame leraren, waardoor kinderen onvoldoende leren en zelfs de helft stopt met school. Edukans helpt door leraren op te leiden en leerlingen de juiste begeleiding te bieden. Een mentor voor de klas zorgt dat leerlingen lekkerder in hun vel zitten, beter kunnen leren én met plezier naar school gaan.

School moet een veilige plek zijn

Van alle kinderen in Malawi die de basisschool wél afmaken, gaat slechts 37% naar het voortgezet onderwijs. Leerlingen haken af door slechte leerresultaten of door problemen thuis of op school. Wat als je bijvoorbeeld te maken hebt met geweld of als je wordt gepest? School moet een veilige plek zijn, waar je dit met je mentor kunt bespreken. Een mentor die je niet alleen begeleidt bij je schoolwerk, maar er ook echt voor je is.

Edukans-NL-mentorschap-schooluitval-Malawi-onderwijs-mentorsessie-leerlingen
Stella, Peter en Joyce bespreken met hun mentor meer dan alleen het schoolwerk.

Meer informatie over dit project

Impact

Dit project heeft op kinderen in Malawi een grote impact. Door actieve begeleiding, voelt een leerling zich gesteund en gemotiveerd. Door mentorsessies worden voortgang en aanwezigheid van leerlingen in de gaten gehouden, met betere leerresultaten en minder schooluitval als gevolg. Op 360 scholen zorgen we dat 180.000 leerlingen met plezier naar school gaan. Help je mee?

Ja, ik doneer