Nieuwsoverzicht
Nieuws
Noodactie veilige school voor Ethiopië van start

Noodactie veilige school voor Ethiopië van start

Ethiopië is in crisis. Oorlog in het noorden dwingt gezinnen hun thuis te ontvluchten. Daar bovenop treft klimaatverandering Ethiopië onevenredig hard, met extreme droogte, honger en uitdroging als gevolg. Veel kinderen gaan vanwege de crisis niet meer naar school. Want gezinnen trekken weg op zoek naar voedsel. En ook het watertekort op scholen houdt kinderen weg. Wij maken ons enorme zorgen om de kinderen die in een afschuwelijke situatie moeten overleven. School is voor deze kinderen een veilige haven. Daarom voeren we de komende weken actie. Samen met jou kunnen we 2.000 kinderen in Ethiopië een veilige plek geven op school. Doe nu mee!

Oproep vanuit Ethiopië

Oorlog en extreme droogte dwingen gezinnen hun thuis te ontvluchten. En honger en uitdroging liggen op de loer. Veel kinderen gaan vanwege de crisis niet meer naar school. Terwijl school júist de plek is om te bouwen aan een hoopvolle toekomst. Mulugeta Dadi werkt voor Edukans in Ethiopië. Bekijk zijn indringende oproep.

Samen met jou kunnen we zorgen dat 2.000 kinderen in Ethiopië naar school blijven gaan. Dit doen we door ervoor te zorgen dat er op school schoon drinkwater is, een voedzame schoolmaaltijd en schoolspullen.

Help jij ook mee?

Onze noodactie is op 9 februari gestart en de eerste donaties stromen al binnen! Help jij ook mee?

Doneer nu!

  • Voor € 15,00 geef je een kind schoolspullen
  • Voor € 30,00 geef je een kind drie maanden lang schoon drinkwater op school
  • Voor € 45,00 geef je een kind drie maanden lang een schoolmaaltijd en een geit voor het gezin

Samen geven we 2.000 kinderen een veilige plek op school

Wij willen kinderen de kans geven om te werken aan een hoopvolle toekomst. En die toekomst start op school. We willen voorkomen dat duizenden ouders met hun kinderen wegtrekken van de veilige plek die school kan zijn. Voor kinderen is school een veilige haven middenin alle ellende. Een plek om met andere kinderen én met steun van je leerkracht door de crisis te komen. Een plek om te leren en van kansen op een stabiele toekomst.

Edukans-Ethiopie-crowdfunding