Nieuwsoverzicht
Verhaal
Mirny haar laatste wens

Mirny haar laatste wens

Wat haar moeder zou doen met oneindig veel geld, dat had dochter Myrthe wel met haar moeder besproken. “Geld doneren aan een ontwikkelingsorganisatie voor goed onderwijs”. Toen Mirny een jaar voor haar pensioen overleed, heeft de familie een actie opgezet. Geen bloemen voor het afscheid, maar een donatie aan Edukans. Zo bewees de familie van Mirny haar een laatste eer.

Mirny was niet alleen een bekwaam belastingadviseur, maar had ook een ongekende passie voor onderwijs. Ze stond altijd klaar om haar eigen kinderen te helpen met hun schoolwerk, spreekbeurten en scripties. Maar ze hielp ook graag de vriendjes en vriendinnetjes van haar kinderen. Dankzij Mirny hebben al haar kinderen een goede opleiding gedaan. Mirny keek ernaar uit om na haar pensionering meer tijd door te brengen met haar kleinkinderen, maar helaas is ze een jaar voor haar pensioen overleden.

Edukans-NL-laatste-wens-Mirny-Woest
Mirny Weppner

Ze had ooit gezien hoe de buurvrouw overspoeld werd met bloemen na het overlijden van haar man, waarop ze zei: “Dat zou ik dus niet willen. In plaats van bloemen zou ik geld willen schenken aan een goed doel.” Na Mirny’s overlijden herinnerde haar familie zich haar woorden. Maar toen was de vraag: welk doel zou het beste passen bij Mirny’s laatste wens? Onderwijs leek hen een geschikt thema en zo kwamen ze bij Edukans terecht. De familie zette een inzamelingsactie op en zo hebben ze meer dan € 3.500 opgehaald (en de teller loopt nog door) voor de projecten van Edukans. Zo heeft de schenking van Mirny impact op de toekomst van kinderen wereldwijd.

Edukans-NL-laatste-wens-Mirny-dochter-Myrthe Woest
Myrthe Woest, dochter van Mirny

” Volgens mijn moeder is onderwijs dé oplossing voor een betere wereld. Ik hoop dat er meer mensen zijn die ons voorbeeld volgen! “

 

 

 

Meer weten over schenkingen en nalaten aan Edukans?

Meer informatie