Nieuwsoverzicht
Project update
833 leerlingen in Kenia ontvingen een boekenset

833 leerlingen in Kenia ontvingen een boekenset

Door de samenwerking met My Book Buddy en Dutch International Schools hebben nu 833 leerlingen (424 meisjes en 409 jongens) in Kenia een prachtige boekenset op school. De leerlingen van de Lositet én Ilmolelian school kunnen nu lekker veel lezen!

Het doel van dit project was het verbeteren van de leerresultaten door betere lees- en schrijfvaardigheid. Dit werd gerealiseerd door middel van twee activiteiten:

  • Het opzetten van klasbibliotheken waar leerlingen regelmatig boeken kunnen lezen met de hulp van docenten.
  • Het introduceren van leesclubs om lees- en schrijfvaardigheid te verbeteren.

Samenwerking

Edukans Kenia leidde het proces door een band te creëren met de scholen die onder het Teaching with Impact programma vielen, de administratie van het project te coördineren en de leesclubs op te volgen. Leraren van de twee scholen zijn door ons getraind in het gebruik van Active Teaching and Learning methodieken én het gebruik van Correctbooks.

My Book Buddy heeft de scholen ondersteund met de bouw van klasbibliotheken, het verstrekken van leesmateriaal en boekendragers voor alle leerlingen.

Dutch International Schools heeft leesmateriaal geleverd voor de Ilmoliaanse school.

In totaal werden 18 boekenkasten vervaardigd en ongeveer 716 boeken aangekocht. Daarnaast heeft elk klaslokaal een bibliotheekhoek waar leerlingen toegang hebben tot leesboeken.

Edukans-nl-boekenkasten-boekenkast-onderwijs-kenia-my-book-buddy-leerling