Nieuwsoverzicht
Nieuws
Hogeschool Zeeland weer in actie voor Edukans

Hogeschool Zeeland weer in actie voor Edukans

Net als vorig jaar konden wij rekenen op veel enthousiasme van een groep nieuwe studenten van Hogeschool Zeeland. In groepjes zetten de studenten een eigen fondsenwervend event op touw. Doel van de evenementen: zo veel mogelijk geld ophalen voor beter onderwijs in Ethiopië.

We hebben allerlei acties voorbij zien komen. Zo kon je mee doen aan een sponsorloop, voetbaltoernooi of een spinning- of zumbales. Ook werd er geld op gehaald met de organisatie van een gezellige pubquiz en met het verkopen van smoothies. Geweldig om te zien! Bekijk bijvoorbeeld de mooie wandelroute van het evenement EduWalks:

Met het opzetten van de events haalden de studenten in totaal € 7.866,84 op, bestemd voor het werk van Edukans in Ethiopië. Maandag werd de cheque aan Edukans overhandigd.

Zeeland, bedankt!

We willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan het succes van deze actie: de studenten die hun tijd en energie hebben geïnvesteerd, de gulle donateurs, sponsoren én de docenten. Samen hebben jullie een prachtige bijdrage geleverd aan onderwijs in Ethiopië.

Edukans-Ethiopie-crowdfunding-2

Steun voor onderwijs in Ethiopië hard nodig

Door oorlog en extreme droogte in Ethiopië ontvluchten mensen hun thuis. Families staan voor verschillende uitdagingen. Kinderen worden het hardst geraakt. In die crisis biedt school een veilige haven. Waar je even zonder zorgen bent en je kunt concentreren op wat je moet leren. Maar door alle ellende gaan veel kinderen in Ethiopië niet naar school.

Met het opgehaalde geld wil Edukans voor 2.000 kinderen in Ethiopië op school zorgen voor schoon drinkwater, een voedzame schoolmaaltijd en schoolspullen. Meer informatie lees je hier.

Doneer ook!