Nieuwsoverzicht
Nieuws
Edukans bij Tijd voor MAX met Fouten Maken Mag campagne!

Edukans bij Tijd voor MAX met Fouten Maken Mag campagne!

Hoe start je een campagneweek beter dan met een kick-off op nationale televisie? De timing kon niet beter, op de dag dat de scholen in Nederland weer open gingen. Ambassadeurs Sofie van den Enk en Bracha van Doesburgh schoven namens Edukans op maandag 10 januari aan tafel om over onze nieuwste campagne te praten. 

Fouten Maken Mag!

Tijdens de Fouten Maken Mag-week vragen we een week lang aandacht voor het belang van fouten maken. In Nederland, waar we onze fouten soms ook iets meer mogen omarmen. En in Kenia, waar kinderen dankzij een uitwisbaar schrift de kans krijgen om te leren van hun fouten.

Sofie en Bracha vertellen over het belang van goed onderwijs en dat je om écht iets te leren goed moet kunnen oefenen. De urgentie is duidelijk: er is in Kenia onvoldoende schrijfmateriaal en er staan slecht getrainde docenten voor de klas. De ambassadrices herkennen dit van hun reizen naar Ghana en Malawi en delen hun ervaringen. De volle klassen, leskrijgen op de grond van onopgeleide leerkrachten en zorgelijke uitval van leerlingen. Ook delen ze voor welke uitdagingen zij zelf in Nederland komen te staan in tijden van lockdowns en thuisonderwijs.

Terugkijken?

Scroll door naar het item welke op 32.51 minuten begint en je ziet direct Bracha en Sofie in actie. Veel kijkplezier!

Bekijk de uitzending terug

Crowdfunding voor Kenia: doe mee!

Omdat duizenden schoolkinderen in Kenia zonder oefenmateriaal bijna niks leren, komen we samen met jou in actie. Help nú mee aan de crowdfunding zodat we 7.500 Keniaanse kinderen een innovatief, uitwisbaar schrift kunnen geven én hun docenten kunnen trainen. Met jouw bijdrage kunnen kinderen eindeloos oefenen en leren van hun fouten. Zo’n uitwisbaar schrift – een Correctbook – ínclusief docententraining kost slechts € 10! Help je mee? En als je 50 euro of meer doneert, ontvang je zelf ook een Correctbook.

Ik help mee