Nieuwsoverzicht
Nieuws
Terugblik Edukans symposium

Terugblik Edukans symposium

Goed onderwijs is dé krachtigste manier om de wereld mooier te maken. En daarom zetten we donderdag 31 maart, in een inspirerend symposium, onderwijs in de spotlights.

Dat deden we in Beeld & Geluid in Hilversum onder de bezielende leiding van onze ambassadeur Sofie van den Enk. CEO Petra van Haren vertelt Sofie over Edukans’ nieuwe strategie de komende vijf jaar. “Als Edukans geloven we in de kracht van goed onderwijs. Onze ambitie is om de komende vijf jaar 2,5 miljoen kinderen en jongeren hiermee te bereiken.”

We gingen op reis – naar een Edukansland naar keuze. Hier neemt Limbani Nsapato, Edukansdirecteur Malawi, ons mee naar het ‘hart van Afrika’.

Jelmer Evers, vicevoorzitter van de Algemene Onderwijsbond (AOb), nam het publiek mee in hoe onderwijs een samenleving van binnenuit kan veranderen. “Democracy has to be born anew every generation, and education is its midwife.” – een quote uit zijn (online) key-note die velen in het publiek zullen onthouden.

En we namen afscheid van onze voormalige CEO Ron Rijnbende. 30 jaar lang zette hij zich in voor goed onderwijs voor kinderen en jongeren wereldwijd. “De mooiste baan die er is.” Ron, ontzettend bedankt voor jouw bevlogen betrokkenheid.
Foto’s: Lars Goosselink