Nieuwsoverzicht
Verhaal
Simone klom voor Edukans naar de top van de Kilimanjaro

Simone klom voor Edukans naar de top van de Kilimanjaro

Uitdagend was het zeker, maar achteraf overheerst vooral het gevoel van trots en blijdschap. Na maanden van voorbereiding beklom Simone de Graaf de Kilimanjaro, een van de Seven Summits. Dit deed zij niet zomaar; met dit bijzondere avontuur zette zij zich in voor Edukans. En met succes: de top van de Kilimanjaro werd gehaald én ze haalde een mooi bedrag op. “Het was een geweldig avontuur!” 

Kilimanjaro Climb for Charity

Het doel van de Kilimanjaro Climb for Charity is duidelijk: naar de top van de Kilimanjaro, op 5.895 meter hoogte. Het decor: de prachtige Lemosho-route. In acht dagen naar boven en beneden, stap voor stap naar het hoogste punt van Afrika. “Elke dag is het landschap anders. Je begint in het regenwoud, ziet de begroeiing steeds lager worden, tot er alleen nog maar stenen zijn en je boven op de top de sneeuw ziet liggen. Dat maakt iedere dag weer bijzonder!”

Professionele Kilimanjaro-crew

Tijdens de hele tocht word je goed begeleid en verzorgd door de Kilimanjaro-crew. “De topprioriteit van de gidsen is dat jij veilig naar boven komt. Zij weten de route, bepalen de snelheid en helpen je waar nodig. Maar de crew bestaat uit veel meer personen, die allemaal nodig zijn om de top te halen”, legt Simone uit. Zo bereidt de kok heerlijke en voedzame maaltijden, zorgt de camping-master dat de tenten klaarstaan als je aankomt bij het kamp en dragen de porters een deel van je bagage, de tenten, het eten en de overige spullen naar boven.

Summit Day: de toppoging

Op dag zes is het dan zover: de toppoging. Na een zeer koude nacht met weinig slaap begon de groep om 5.00 uur aan de lange tocht naar de top. “We begonnen in het donker, dus het was goed uitkijken en langzaam omhoog over de gladde en steile route. Gelukkig konden we vrij snel genieten van een prachtige zonsopkomst.” Door de lage luchtdruk, de kou en lange route was het zeker de zwaarste dag, maar met het einddoel zo dichtbij is opgeven natuurlijk geen optie. En met resultaat, want na zo’n zeven uur klimmen kwam het bord op de Uhuru Peak in zicht. “Dat moment is geweldig, we did it!”

Naar de top voor Edukans

Simone besloot deze bijzondere uitdaging aan te gaan voor Edukans. “Ik heb zelf in verschillende Afrikaanse landen gezien welke kansen er nog zijn op het gebied van onderwijs en geloof erin dat beter onderwijs echt het verschil kan maken.” Vele donaties van familie en vrienden zorgden ervoor dat Simone een prachtig bedrag op wist te halen.

Heroes for Charity

Simone ging deze uitdaging aan via Heroes for Charity. Deze organisatie organiseert challenges waarmee geld ingezameld wordt voor een goed doel naar keuze. Een van de challenges is de Kilimanjaro Climb for Charity. “Je staat er niet alleen voor: je krijgt vanuit Heroes for Charity hulp bij de voorbereiding, traint vooraf samen en kunt al je vragen stellen. Zo begin je goed voorbereid aan het avontuur” aldus Simone.

Wij danken Simone voor deze enorme prestatie! Wat is het gaaf om de Edukans-vlag op de top te zien en wat ontzettend mooi dat er een geldbedrag voor het werk van Edukans is opgehaald.

Wil jij zelf ook de Kilimanjaro beklimmen of een van de andere challenges aangaan voor Edukans?

Ga ook op avontuur