Nieuwsoverzicht
Nieuws
Samen tegen kinderarbeid

Samen tegen kinderarbeid

Voor het eerst in 20 jaar stijgt wereldwijd het aantal werkende kinderen. Alle vooruitgang die is geboekt om kinderarbeid terug te dringen, wordt vooral door de COVID-pandemie ernstig tenietgedaan.

Op dit moment zijn er 160 miljoen werkende kinderen. Zij kunnen niet naar school. Om dit tij te keren start deze week de campagne #TogetherAgainstChildLabour. Ook Edukans doet mee. De campagne roept overheden, werkgevers en de private sector op om nu te handelen en de strijd tegen kinderarbeid aan te gaan.
Hóe we kinderarbeid kunnen terugdringen en welke stappen nodig zijn, wordt beschreven in dit gezamenlijke Position paper.

Livestream

Van 15 tot en met 19 mei vindt de Global Conference of Elimination of Child Labour plaats in Zuid-Afrika. Wereldleiders, vakbondsleiders, vertegenwoordigers van tal van internationale organisaties én jongeren komen bijeen. Dinsdag 17 mei staat in het teken van onderwijs. Om 16.45 uur kun je deze dag via een livestream de bijeenkomst volgen waar het Position paper wordt toegelicht.