Nieuwsoverzicht
Project update
Baankansen voor 231 jongeren in Ethiopië

Baankansen voor 231 jongeren in Ethiopië

Drie maanden hebben ze er hard voor gewerkt en het is gelukt; geslaagd! Maar liefst 231 Ethiopische jongeren volgden een opleiding in lassen, metselen en afwerking. Met de vaardigheden die ze hebben opgedaan kunnen ze nu een baan vinden.

Edukans Ethiopië trainde de jongeren van de Adadale en Lucy Polytechnic Colleges in Afar drie maanden lang in levensvaardigheden. Deze training werd verzorgd naast de opleiding in lassen, metselen en afwerking. Zodat de jongeren écht klaar zijn voor het werkende leven. In totaal hebben 231 jongeren – waarvan 57 vrouwen – de trainingen met succes afgerond.

Trots

Tijdens het feestelijke afstudeerevenement in oktober werd stil gestaan bij de kansen die voor deze jongeren zijn gecreëerd. Onder de 370 aanwezigen bevonden zich regionale functionarissen, vertegenwoordigers van doneren en natuurlijk de afgestudeerden, hun families en de gemeenschap.

Onze Edukans-programmanager in Ethiopië sprak de jongeren toe met de mooie woorden:

“You are now armed with the powerful weapon to fight unemployment. The possibility has come into your hands and it’s your time to change your world”.

Wij zijn trots!

Ter afsluiting van het evenement plantten de deelnemers een zaadje bij de school. Dit staat symbool voor het zowel planten van een menselijk als plantaardig zaadje. Op naar een mooie toekomst voor deze jongeren!

Edukans werkt volgens 4 thema’s

We werken aan de hand van 4 thema’s om kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden de beste kansen te geven. Zo richten we ons onder andere op jongeren en zorgen we dat ze meer kans op een baan hebben.

Neem bijvoorbeeld Tonny uit Kenia. Dankzij een Edukans-training vond hij een baan in de keuken van een luxe hotel in Kisumu, Kenia. Hij verdient nu een eigen inkomen waarmee hij zichzelf en zijn dochtertje kan onderhouden. Bekijk de video voor zijn verhaal:

Hoe we jongeren precies helpen aan een beroepsopleiding en met het vinden van een baan?

Lees hier meer