Nieuwsoverzicht
Verhaal
Tienermoeders terug naar school

Tienermoeders terug naar school

Na een lockdown van ruim negen maanden is de school van Maximilla (13 jaar) eindelijk weer open. Zij sprong een gat in de lucht – en wij ook! 

“Onze docent social studies vertelt ons wat we later allemaal kunnen bereiken als we nu ons best doen. Ik vind social studies het leukste vak op school en dat komt door haar. Het is fijn om weer op school te zijn, want ik kan nu eindelijk weer met mijn vrienden spelen. Een paar meisjes van mijn school raakten tijdens de lockdown zwanger. Maar ook zij zijn teruggekomen. Ze moeten alleen tussen de lessen door naar huis om hun baby te voeden.”

Maximilla is blij dat ze al haar vrienden terugziet op school.

“Toen we door de coronacrisis thuis moesten blijven, hielp ik mijn moeder en oma de hele dag. Met water halen, wassen en ’s avonds met koken. Marktdagen waren voor mij de drukste dagen. Mijn moeder
gaat twee keer in de week naar de markt, waar ze tomaten, uien en kool verkoopt. Ik bleef thuis met oma en zorgde dan samen met haar voor mijn broertjes en zusjes. En voor ons vee. Ik vind het best zielig voor haar dat ze dat nu weer alleen moet doen.”

Edukans helpt scholen om het onderwijs weer goed en veilig op te starten. We ondersteunen leerkrachten in hun belangrijke taak, zeker nu de leerachterstanden van kinderen door de lange tijd thuis enorm zijn opgelopen. Ook zorgen we dat kinderen en docenten op school zo goed mogelijk worden beschermd, door mondkapjes, hygiënematerialen en het creëren van extra lesruimten.

HELP JE MEE?