Nieuwsoverzicht
Nieuws
Opbrengst actie Kinderboekenweek: € 15.000

Opbrengst actie Kinderboekenweek: € 15.000

Edukans en My Book Buddy slaan de handen ineen om wereldwijd lezen te stimuleren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 met thema ‘Worden wat je wil’ worden Nederlandse basisschoolleerlingen uitgedaagd om zoveel mogelijk (voor) te lezen én geld op te halen voor kansarme leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

Scroll naar beneden voor het eindresultaat!

In actie door te lezen

Met een speciale boekenlegger sponsorkaart én boek gaan kinderen langs bij familie, vrienden, buren en kennissen. In ruil voor een kleine bijdrage lezen zij een stukje voor uit hun favoriete boek of vertellen erover. We stimuleren hiermee de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen en laten volwassenen kennismaken met de leeswereld van de kinderen. En ondertussen doen kinderen ook iets voor een ander.

Voor kinderbiebs en uitwisbare schriften

Het geld dat wordt opgehaald wordt gebruikt om in Afrika kinderbibliotheken op te zetten en om kinderen te voorzien van duurzame en uitwisbare schriften. Daarmee stimuleren we de lees- én schrijfvaardigheid van kinderen in ontwikkelingslanden. Zodat ook zij kunnen worden wat ze willen!

Het resultaat van alle inspanningen

De opbrengst is inmiddels bekend. Dankzij de (voor)lees-inspanningen van meer dan 2.225 kinderen is er meer dan € 15.000 opgehaald voor deze actie! Wij danken alle kinderen hartelijk daarvoor, maar ook de leerkrachten die het lezen gestimuleerd hebben. En niet te vergeten de ouders en familieleden die geluisterd hebben naar mooie voorleesverhalen en een donatie deden. Met dit fantastische bedrag kunnen we meer kinderbibliotheken in Afrika opzetten en kinderen voorzien van uitwisbare schriften. Zo kunnen kinderen in ontwikkelingslanden óók worden wat ze willen!

Deze kinderen en jongeren hebben hun toekomstdromen in ieder geval al uitgestippeld: