Nieuwsoverzicht
Nieuws
Speciale Kinderboekenweekactie met My Book Buddy

Speciale Kinderboekenweekactie met My Book Buddy

Edukans en My Book Buddy slaan de handen ineen om wereldwijd lezen te stimuleren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 met thema ‘Worden wat je wil’ worden Nederlandse basisschoolleerlingen uitgedaagd om zoveel mogelijk (voor) te lezen én geld op te halen voor kansarme leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

In actie door te lezen

Met een speciale boekenlegger sponsorkaart én boek gaan kinderen langs bij familie, vrienden, buren en kennissen. In ruil voor een kleine bijdrage lezen zij een stukje voor uit hun favoriete boek of vertellen erover. We stimuleren hiermee de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen en laten volwassenen kennismaken met de leeswereld van de kinderen. En ondertussen doen kinderen ook iets voor een ander.

Voor kinderbiebs en uitwisbare schriften

Het geld dat wordt opgehaald wordt gebruikt om in Afrika kinderbibliotheken op te zetten en om kinderen te voorzien van duurzame en uitwisbare schriften. Daarmee stimuleren we de lees- én schrijfvaardigheid van kinderen in ontwikkelingslanden. Zodat ook zij kunnen worden wat ze willen!

Hoe werkt het?

  • Deel de boekenleggers bij de start van de Kinderboekenweek uit aan de leerlingen van je school.
  • Laat de kinderen de website zien van My Book Buddy en Edukans zodat ze weten waar de actie voor bedoeld is.
  • Praat in de Kinderboekenweek regelmatig over hun leesbelevenissen.
  • Tel aan het eind de score per klas en per school. Deel het resultaat met de kinderen, de ouders en het team en schrijf erover op social media of op de schoolwebsite.

Meedoen?

Bestel hier de sponsorkaarten

Deze kinderen en jongeren weten in ieder geval al precies wat ze willen worden!