Nieuwsoverzicht
Nieuws
Petra van Haren nieuwe CEO Edukans

Petra van Haren nieuwe CEO Edukans

Edukans – de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs – heeft Petra van Haren benoemd als nieuwe CEO. Zij volgt in oktober Ron Rijnbende op.   

Petra van Haren vervulde diverse managementfuncties op het gebied van internationale samenwerking, onder meer bij Nuffic, SNV en Cordaid. Met altijd een grote rol voor onderwijs. Op dit moment werkt de toekomstige CEO van Edukans als Country Director voor Cordaid in Oeganda. Hier zette zij de afgelopen 3 jaar het kantoor op en bouwde een projectenportfolio op. Daarvoor stond zij 5 jaar aan het hoofd van de Health & Education programma’s.  

Het verschil

In Oeganda gaan door de coronapandemie kinderen al bijna anderhalf jaar niet naar school. Petra van Haren ziet hoe dit hele gezinnen raakt. “Onderwijs is essentieel. Voor de toekomst van een kind én voor zijn/haar omgeving. Het is de beste investering die je kunt doen om een economie te laten bloeien.” Oost en zuidelijk Afrika én de teams waarmee Petra samenwerkt, hebben een speciale plek in haar hart. Maar de baan bij Edukans is een reden om terug te gaan naar Nederland. “In een tijd dat continuïteit van schoolgaande kinderen onder druk staat, is het werk van Edukans relevanter dan ooit. Edukans maakt het verschil, met aandacht voor e-learning en door naar alle elementen te kijken die een kind veilig op school houden.”  

Complimenten

“Ik heb het vertrouwen dat Petra met haar ervaring de geschikte persoon is om Edukans naar een nieuwe fase van groei te leiden. Ik kijk uit naar de samenwerking met onze nieuwe CEO”, aldus Michel Rog, voorzitter van de Raad van Toezicht. Petra van Haren volgt in oktober de huidige CEO van Edukans, Ron Rijnbende, op. Hij neemt na 30 jaar afscheid. Michel Rog: “Het afgelopen jaar was op z’n zachts gezegd uitdagend: de pandemie legde onze reguliere projecten nagenoeg stil. Edukans zocht naar creatieve manieren om jonge mensen tóch te bereiken. Alle complimenten hoe Ron altijd met veerkracht Edukans heeft geleid.”