Nieuwsoverzicht
Nieuws
€ 19.000 voor Edukans dankzij coronaverhalen uit het onderwijs

€ 19.000 voor Edukans dankzij coronaverhalen uit het onderwijs

“ De klassen leeg, de scholen dicht
de juf verschijnt met haar gezicht
thuis op je scherm, de les is digitaal:
Het Nieuwe Normaal! ”

In de gedichtenbundel ‘Het Nieuwe Normaal’ staan gedichten en cartoons uit de hectische periode van onderwijs in coronatijd. Schrijver Arie de Bruin en cartoonist Len Munnik kennen elkaar al ruim 30 jaar. Toen de coronapandemie uitbrak besloten ze die bijzondere periode vast te leggen in gedichten en tekeningen. Het resulteerde in een dichtbundel en een tentoonstelling met dezelfde naam die te zien was in de hal van het Stadskantoor van Dordrecht.

Iedereen die in het onderwijs werkt of schoolgaande kinderen heeft zal zich herkennen in de omschreven en uitgebeelde situaties. Het is een bundel vol met mooie en bijzondere verhalen geworden!

Feestelijke overhandiging in Nationaal Onderwijsmuseum

Op dinsdagmiddag 29 juni overhandigden Arie de Bruin en Len Munnik de panelen uit hun tentoonstelling ‘Het Nieuwe Normaal’ aan het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. De Bruin benadrukte tijdens de overhandiging dat de coronapandemie ook in ontwikkelingslanden veel impact heeft gehad op het onderwijs. Voor hem en Len Munnik was dat de reden om de opbrengst van het boek ‘Het Nieuwe Normaal’ te bestemmen voor Edukans. Zij werden tijdens deze feestelijke gelegenheid verrast door Ron Rijnbende – directeur van Edukans – die de opbrengst bekend maakte.

Opbrengst voor Edukans corona-noodfonds

De verkoop van het boek heeft ruim € 19.000 opgeleverd! Wij bedanken de initiatiefnemers, schrijvers en Levendig Uitgever. Niet alleen voor de mooie gedichten, maar des te meer voor de prachtige opbrengst die ten goede komt aan het corona-noodfonds.

Cadeautip!

Ook bijzondere onderwijsverhalen uit coronatijd lezen of ben je nog op zoek naar een leuk cadeau?

Bestel een exemplaar

Dichtbundel-Het-Nieuwe-Normaal