Nieuwsoverzicht
Verhaal
Nieuwe Edukans-directeur Petra van Haren stelt zich voor!

Nieuwe Edukans-directeur Petra van Haren stelt zich voor!

Edukans heeft Petra van Haren benoemd als nieuwe CEO. Ron Rijnbende neemt na 30 jaar afscheid en krijgt alle complimenten over hoe hij Edukans met veerkracht heeft geleid. Van harte welkom Petra! Ze stelt zich graag aan je voor: 

“ Na 3 jaar in Oeganda te hebben gewerkt als landendirecteur voor Cordaid ben ik in september terugverhuisd naar Nederland en in oktober gestart als CEO bij Edukans. Deze baan bij Edukans is de reden om terug te gaan naar Nederland. In een tijd dat continuïteit en kwaliteit van onderwijs voor schoolgaande kinderen onder druk staan, is het werk van Edukans relevanter dan ooit.  

In Oeganda gaan door de coronapandemie kinderen al bijna anderhalf jaar niet naar school. Ik heb gezien hoe dit hele gezinnen raakt. Ik geloof dat elk kind recht heeft op kwalitatief goed onderwijs. Onderwijs is de sleutel tot ontwikkeling en creëert kansen voor de toekomst van een kind én voor zijn/haar omgeving. Het is de beste investering die je kunt doen om een samenleving te laten bloeien. 

Door mijn werk in Oeganda kregen onze eigen kinderen ook de mogelijkheid om hun mindset te vergroten. Ze kwamen uit hun veilige Nederlandse bubbel en leerden dat water, elektriciteit en wifi niet vanzelfsprekend zijn, en dat naar school gaan door sommige kinderen wordt gezien als een luxe. Ze zagen de verschillen tussen scholen in Nederland en Oeganda, maar bovenal leerden ze om te gaan met verschillende situaties en daarin te vertrouwen op hun eigen veerkracht. 

Door kwaliteit, ambitie en durf maakt Edukans het verschil, waarbij aan de verschillende elementen wordt gewerkt die een kind goed en veilig onderwijs bieden. We bereiken meer door samenwerking met onze partners wereldwijd, de overheid, donoren en de particuliere sector te betrekken bij Edukans-programma’s, zodat we onze kennis, service en producten kunnen combineren. 

Ik kijk er naar uit Edukans te vertegenwoordigen en door onze programma’s en expertise samen met onze landenkantoren en ons team in Nederland kwalitatief goed onderwijs mogelijk te maken voor miljoenen kinderen. ”  

Meer achtergrond over Petra?

Petra van Haren nieuwe CEO