Nieuwsoverzicht
Nieuws
Gaat jouw kind naar groep 3? Vraag het gratis magazine aan!

Gaat jouw kind naar groep 3? Vraag het gratis magazine aan!

Na de zomervakantie starten 170.000 kinderen in groep 3. Een grote stap voor je kind in de basisschooltijd. Van eindeloos spelen en knutselen naar bijna de hele dag werkjes doen, stilzitten en zelfstandig zijn. Natuurlijk is dit even wennen! Onze ambassadeurs Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk herkennen dit maar al te goed en spreken uit eigen ervaring hoe dat was als moeders van derdegroepers. Het magazine Groep 3! helpt ouders hun kind door deze spannende én hele leuke periode heen. Je kunt het magazine gratis aanvragen voor een superstart van het nieuwe schooljaar.

Liefs, Bracha & Sofie

” Toen mijn (Bracha) dochter Sophia naar groep 3 ging, kon ik me niet voorstellen dat ze een half jaar later zou kunnen lezen. Aan m’n dochter op school en al het ‘schoolpleingeweld’ dat daarbij komt kijken, was ik inmiddels gewend geraakt. Op mijn kind in groep 3 verheugde ik me. En Sophia zelf ook. Al miste ze haar kleuterjuf al bij de gedachte. Groep 3. Een enorme sprong voor de meeste kinderen. Voor je kind begint school nu pas echt. Dag poppenhoek, dag knutsels, dag kleuterklas. Op naar groep 3. Zoals mijn dochter Sophia zei: Nu ben ik geen kleuter meer, ik ben een schoolkind! ”

Van tips tot ouderblunders

De overgang van de kleutertijd naar groep 3, roept veel vragen op. Hoe zorg je als ouder voor voldoende rust? Wanneer help je bij het leren lezen – of moet je dat juist niet doen? En wat is eigenlijk AVI M3? In het magazine geven experts en collega-ouders handige tips. Naast tips lees je ook leuke weetjes en de ervaringen van bekende en onbekende ouders, en ja daar horen ook blunders bij. Als lezer weet je hierdoor wat elke ouder te wachten staat en hoe je hiermee om kunt gaan. We hopen dat het je een gevoel van herkenning zal geven. Herkenning is troostrijk, haalt angst weg en is meestal ook heel grappig. Dus vraag jij je af hoe jouw kind de groep 3-jungle overleeft? Het magazine geeft jou álle antwoorden op je vragen.

Groep 3, niet voor ieder kind

Wat wij vanuit Nederland niet zullen herkennen, is het feit dat heel veel kinderen ‘groep 3’ helemaal nooit meemaken. Van elke 5 kinderen en jongeren wereldwijd gaat er eentje niet naar school. Ook uit solidariteit met hen maken onze ambassadeurs Bracha en Sofie met ons dit blad. Want juist het enthousiasme over deze mooie stap van jouw kind, maakt het extra voelbaar hoe pijnlijk het is dat niet ieder kind die kans krijgt. Meer hierover lees je in het magazine.

Momenteel kun je het magazine Groep 3! helaas niet meer aanvragen. 

We hebben nog wel iets anders leuk voor je: de grote Groep 3-show met ambassadeurs Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk. Hieronder kun je de show bekijken!