Nieuwsoverzicht
Nieuws
Stap over naar een nieuwe zorgverzekeraar en steun Edukans (gratis!)

Stap over naar een nieuwe zorgverzekeraar en steun Edukans (gratis!)

Studenten Tom Schuurmans en Dennis Botman zaten niet stil tijdens de lockdown. In een paar maanden tijd creëerden zij het online platform: Stap over en steun. Door via dit platform over te stappen van zorgverzekering steun je gratis een goed doel.

“Je kunt zo op de meest eenvoudige manier ooit doneren aan een goed doel,” legt het tweetal uit. Deze donatie kost jou namelijk niets extra’s.

Goede doelen hebben het zwaar

“We willen allebei iets doen voor onze maatschappij en zien dat goede doelen het zwaar hebben. Onze ondernemersspirit én technische achtergrond aan de TU Delft maakt dat we anders kijken naar fondsenwerving. Het combineren van deze technische blik met bestaande succesformules voor effectieve fondsenwerving vormt de basis van ons platform: Stap over en steun.”

Steeds meer mensen stappen over van zorgverzekeraar

De zorgpremies nemen ieder jaar toe. Daarom stappen steeds meer Nederlanders jaarlijks over van zorgverzekeraar. Dit jaar wordt verwacht dat de stijging extra groot zal zijn, vanwege het coronavirus. In 2019 stapten 1,2 miljoen Nederlanders over.

Met 1 simpele overstap besparen voor heel 2021

De zorgpremies voor 2021 zijn nu bekend. Voor veel mensen is dit hét moment om met 1 simpele overstap te besparen voor het hele jaar. De studenten hopen met hun platform, dat vandaag wordt gelanceerd, een kleine opsteker te realiseren voor de deelnemende Nederlandse goede doelen.

Zo werkt Stap over en Steun

Op de website stapoverensteun.nl/edukans geef je aan dat je wilt overstappen van zorgverzekeraar. Je wordt direct doorgestuurd naar vergelijkingssite Independer. Hier vindt de daadwerkelijke overstap van zorgverzekering plaats.

Doordat Stap over en steun een uniek ID meestuurt in de URL (zie ook de uitleg in de video hieronder) weet Independer dat jouw overstap via stapoverensteun.nl/edukans komt en krijgt Edukans een donatie van € 15.

Doneren was nog nooit zo makkelijk!