Nieuwsoverzicht
Nieuws
Groep 3! Gratis magazine voor ouders van derdegroepers

Groep 3! Gratis magazine voor ouders van derdegroepers

Na het succesvolle Vier!, het magazine voor ouders van kleuters, lanceren Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk nu Groep 3!. De Edukans ambassadeurs weten uit eigen ervaring hoe spannend het voor kind – en ouder – is wanneer de poppenhoek wordt ingeruild voor het alfabet. Het nieuwe magazine helpt ouders hun kind door deze spannende én heel leuke periode heen te loodsen. 

170.000 kinderen starten na de zomervakantie in groep 3. Niet voor niks de grootste stap in je basisschooltijd. Van eindeloos spelen en knutselen naar bijna de hele dag werkjes doen, stilzitten, zelfstandig zijn: het is even wennen. Het magazine Groep 3! helpt hier een handje bij. Hoe zorg je als ouder voor voldoende rust? Wanneer help je bij het leren lezen – of moet je dat juist niet doen? En wat is eigenlijk AVI M3? Experts en collega-ouders geven handige tips.

Ouderblunders
Hoe overleef je het tienminutengesprek? Groep 3 meester Duurt Stoppers geeft alle do’s en dont’s. “Ik wil niet met jou spelen!” In groep 3 kan pesten om de hoek komen kijken. Opvoedcoach Steven Pont legt het verschil uit tussen plagen en pesten en geeft tips voor als je kind wordt gepest of als je zelf een kleine bully hebt. Bekende ouders als Jeroen Spitzenberger en Leona Philippo vertellen over hun groep 3 blunders en derdegroepers zelf vertellen wat er leuk en stom is aan dit schooljaar.

Ieder kind een kans 
Bracha en Sofie maken Groep 3! voor Edukans. “Zoals je elke dag je eigen kind een steuntje in de rug geeft, fruit in zijn trommeltje stopt en verhalen voorleest; zo kun je ook een kind ver weg een kans geven. Want juist het enthousiasme over deze mooie stap van jouw kind, maakt het extra voelbaar hoe pijnlijk het is dat niet ieder kind die kans krijgt.  Ook wij hebben afgelopen schooljaar moeten ervaren hoe het is als de kinderen niet naar school kunnen. Gelukkig hadden wij de online classroom sessies en mochten we materialen ophalen van school. Heel veel ouders hebben niet de mogelijkheid om hun kind te helpen. En voor 1 op de 5 kinderen en jongeren wereldwijd is niet naar school gaan elke dag de werkelijkheid – pandemie of niet. Uit solidariteit met hen maken wij als ambassadeurs van Edukans dit blad.”

Bestel Groep 3! nu gratis! Voor een superstart van het nieuwe schooljaar.