Nieuwsoverzicht
Nieuws
Going Global tijdens de coronapandemie

Going Global tijdens de coronapandemie

Vlak voordat het coronavirus zich wereldwijd verspreidde, reisde Edukans met Nederlandse middelbare scholieren en docenten naar Ethiopië voor de jaarlijkse uitwisseling van Going Global. We wisten toen nog niet dat dit voorlopig de laatste Edukans uitwisselingsreis zou zijn.

going global veelgestelde vragen
Eerder dit jaar waren we voor Going Global in Ethiopië.

Een beetje anders

Dit schooljaar kunnen we niet het vliegtuig in, maar dat vindt Edukans geen reden om een Going Global jaar over te slaan. Ook in deze bijzondere tijd hebben we een mooi uitwisselingsprogramma voor middelbare scholen ontwikkeld, maar dan net iets anders dan normaal.

Online uitwisseling met Oeganda

In mei 2021 vindt de Going Global uitwisseling online plaats. Nederlandse scholieren van verschillende scholen komen in Nederland bij elkaar voor een intensief programma waarbij Life Skills centraal staan. Zij wisselen ervaringen uit met leeftijdsgenoten in Oeganda. De Oegandese jongeren van verschillende scholen komen ook bij elkaar op een centrale locatie en volgen een zelfde programma. Dagelijks is er online contact om ervaringen uit te wisselen over onderwijs hier en daar en over de (onderwijs)problemen waar jongeren in Nederland en Oeganda tegenaan lopen.

Online uitwisseling Oeganda

Ben je docent of directeur van een middelbare school en wil je meer weten over deze speciale corona-editie van Going Global? Lees hier alle informatie of neem contact met ons op!