Nieuwsoverzicht
Start-upmogelijkheden onderzoeken in Kenia

Start-upmogelijkheden onderzoeken in Kenia

Edukans-partner Nairobits leidt in Kenia jongeren op voor een baan in de ICT. Binnenkort start een marktonderzoek in samenwerking met het Nederlandse ICT-bedrijf SucceedIT. Het doel: verkennen welke mogelijkheden er zijn voor start-ups in Kenia. Zo helpen we nog meer jongeren aan werk.

Praktische hulp

SucceedIT sponsort Edukans al langer, maar wil studenten in ontwikkelingslanden nu ook graag op praktisch gebied verder helpen. Bijvoorbeeld door ze te begeleiden bij het opzetten van een bedrijf (start-up). In samenspraak met Nairobits is besloten dat er eerst een marktonderzoek zal plaatsvinden om de mogelijkheden op de Keniaanse markt te verkennen, zodat de start-ups zoveel mogelijk kans van slagen hebben.

Nairobits en SucceedIT

Samen met studenten

Hoe ziet de markt in Kenia eruit? Welke bedrijfssoftwareproducten worden er gebruikt? Waar is behoefte aan? Wat past goed in het scholingsprogramma van NairoBits? Deze vragen moet het marktonderzoek beantwoorden. SucceedIT gaat het marktonderzoek samen met de studenten uitvoeren.

De komende maanden gaan de studenten met hun onderzoek aan de slag en naar verwachting is dit na de zomer klaar. We zijn benieuwd naar welke start-ups hier uit zullen voortkomen!