Nieuwsoverzicht
Linking & learning event Oeganda

Linking & learning event Oeganda

De World Teachers in Oeganda sluiten hun reis af met een Linking & learning event. Al 3 jaar traint Edukans hier Oegandese docenten van agrarische opleidingen op thema’s als activerende didactiek en ondernemerschap. De Nederlandse agrarische opleidingen Nordwin en Terra ondersteunen hierbij.

120 genodigden

Op de agrarische campus van de Busitema Universiteit is er donderdagochtend vroeg al heel wat bedrijvigheid. Het heeft de dag ervoor stevig geregend, dus het terrein moet ’s ochtends nog ‘event-klaar’ worden gemaakt. Stoelen klaarzetten voor de 120 genodigden, decoreren en tenten opzetten. Wat later dan gepland kan het programma uiteindelijk toch van start gaan.

Linking & learning event Oeganda

Zaken doen

Van elke school zijn 8 mensen geselecteerd om een ‘best practice’ van de verschillende thema’s te presenteren. In de middagpauze presenteren de studenten van de opleidingen hun eigen ondernemingen. Ze brengen gelijk hun opgedane kennis in de praktijk, want er wordt uitgebreid gehandeld in zaken als gedroogde champignons tot zelf geproduceerde vruchtensappen.

Speech

’s Middags komt voormalig minister van landbouw dr. Victoria Sekitoleko spreken. Zij krijgt het eerste exemplaar overhandigd van de digitale reader met het volledige agrarische trainingsprogramma. In haar speech ligt de focus op het belang van ondernemerschap, het imago van het boerenberoep en het belang van agrarisch onderwijs binnen het basis- en voortgezet onderwijs.

Paneldiscussie

De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie tussen 7 specialisten op agrarisch terrein, waaronder Edukans beroepsonderwijsexpert Pieter Stoer.