Nieuwsoverzicht
Als je als 9-jarige ‘moeder’ bent van je neefjes & nichtjes

Als je als 9-jarige ‘moeder’ bent van je neefjes & nichtjes

Asana (9) uit Ghana ligt ’s nachts wakker omdat ze niet naar school kan. Ze zorgt namelijk fulltime voor de kinderen van haar oom en tante. Op 1 juni blijven we wakker voor kinderen als Asana tijdens de Nacht van het Kind.

Uitgeleend

Toen Asana’s tante 2 jaar geleden wel wat hulp bij de opvoeding van haar kinderen bleek te kunnen gebruiken, besloot de vader van Asana haar uit te lenen. Sindsdien woont ze bij haar oom en tante en is ze verantwoordelijk voor de verzorging van haar neefjes en nichtjes.

Asana zorgt voor de kinderen van haar tante

Meeluisteren door het open raam

Als alle kinderen uit haar dorp naar school gaan, moet Asana thuisblijven. “Het is niet eerlijk dat ik het werk van volwassenen moet doen,” vindt Asana.┬áSoms, als haar neefje in slaap is gevallen in de draagdoek, loopt ze naar school en luistert ze door het open raam mee naar de les.

Stiekem lezen en schrijven

’s Avonds als iedereen slaapt probeert ze te lezen en schrijven. “Ik wil naar school. Later wil ik kinderverpleegkundige worden, maar dat kan niet als ik de hele dag thuis aan het werk ben.”

In Ghana en veel andere landen zijn nog duizenden kinderen als Asana. Edukans overtuigt ouders van het belang van onderwijs. Ook trainen we ouderraden om langs te gaan bij drop-outs. Met sociale druk lukt het vaak de kinderen weer naar school te krijgen.

Op 1 juni blijft Nederland massaal wakker voor kinderen als Asana. Jij kunt ook helpen!

Doe nu eenvoudig een donatie via Tikkie >