Nieuwsoverzicht
Edukans conferentie beroepsonderwijs in Kenia

Edukans conferentie beroepsonderwijs in Kenia

Op vrijdag 3 februari organiseert Edukans een conferentie op het gebied van beroepsonderwijs in Nairobi, Kenia. Meer dan 90 relaties van Edukans Learn4Work – ons beroepsonderwijs programma – komen samen om te praten over het terugdringen van jeugdwerkloosheid in Afrika. De conferentie ‘A journey from skills training to labour market’ gaat in op de werkwijze van Edukans waarbij de link tussen studenten, opleidingsinstituten en bedrijven centraal staat. Deelnemers aan de conferentie komen onder andere uit Kenia, Ghana en Ethiopië.

Volg de conferentie op 3 februari via Twitter: #EdukansL4W

Economische groei en werkloosheid in Afrika

Veel Afrikaanse landen hebben te maken met zowel economische groei als jeugdwerkloosheid. De vraag van bedrijven naar relevant een kwalitatief geschoold personeel groeit. Er zit een groot gat tussen de vaardigheden die de arbeidsmarkt vraagt en de vaardigheden die jongeren leren tijdens hun opleiding.

Kans op werk vergroten

Edukans zorgt met een unieke tool – bestaande uit 7 stappen – voor een betere aansluiting tussen student, opleidingsinstituut en bedrijf. Door met deze 3 partijen te werken aan relevante en kwalitatieve trainingen vergroten we de kans van jongeren op werk. Dankzij deze werkwijze kunnen wij beloven dat 75% van ‘onze’ studenten werk vindt.

Deze video is gemaakt door een student van Edukans partner Nairobits. Wij werken met Nairobits samen om Keniaanse jongeren op te leiden naar werk waar vraag naar is.