Nieuwsoverzicht
“Dankzij Edukans kan ik mijn droom waarmaken”

“Dankzij Edukans kan ik mijn droom waarmaken”

Hendrien Maat van Edukans bezocht in november de vluchtelingenkampen in Ethiopië waar Edukans campagne voor voert. “Als kinderen hier op school zitten, leren ze nog bijna niets. Ze krijgen les van ongetrainde leraren.”

Naar school in een vluchtelingenkamp

2 weken lang was Hendrien in Ethiopië. Ze bezocht de kampen Berhale en Aysaita, waar veel vluchtelingen uit Eritrea wonen. “Veel kinderen gaan niet naar school. De kinderen die wel naar school gaan, kunnen soms na 4 jaar niet eens hun naam schrijven.” De kinderen kunnen de basisschool niet afmaken in het kamp. Daarom voert Edukans actie, zodat alle kinderen straks goed onderwijs krijgen.

Scholen bouwen

Met het opgehaalde geld gaan we scholen bouwen, lesboeken aanschaffen en leraren trainen. Abdu (16) is een van de jongeren die daarvan kan profiteren. Hij droomt ervan om leraar te worden, maar hij kon zelf de basisschool nog niet afronden. Abdu: “Gelukkig dat Edukans nieuwe klaslokalen wil bouwen zodat we in het kamp de school kunnen afmaken. Zo kan ik mijn droom waarmaken.”

Leraren trainen

“In de lerarentraining focussen we vooral op didactiek: hoe geef je les zodat kinderen ook echts iets leren?”, vertelt Hendrien. Alleen al in november zijn er 34 leraren getraind. Maar we zijn er nog niet. Nog steeds zijn er leraren die geen enkele training hebben gehad en met alleen een krijtje voor de klas worden gezet. Help je mee om nog meer kinderen in Ethiopië de kans van hun leven te geven?